4.10.20

Μια πρώτη απάντηση στις επικρίσεις για το πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.»...


Το χθεσινό  πρωτοσέλιδο της εφημερίδας  προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν τα όρια του λιντσαρίσματος. 
Η «Εφ.Συν.» από την πρώτη μέρα τις δίκης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής πρωτοστάτησε στην... κάλυψή της, αλλά και στις αποκαλύψεις που στήριξαν το κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης. 

" Είμαστε ανοιχτοί, όπως πάντα, στην καλόπιστη κριτική, όχι όμως σε κακόπιστα και εμπαθή σχόλια. Μπορεί κάποιος να έχει τις απόψεις του, πολιτικές και άλλες, αλλά οφείλει αυτές να τις εκφράζει με πολιτικό τρόπο, γιατί πολιτική ήταν και η επιλογή να δείξουμε το πολιτικό μέτωπο απέναντι στον φασισμό-ναζισμό που προσπαθεί να αναβιώσει σε όλο τον κόσμο. Απάντηση στις αντιδράσεις στην αυριανή «Εφ.Συν.» που κυκλοφορεί στα περίπτερα. Σήμερα παραθέτουμε μερικές ψύχραιμες φωνές ανθρώπων που ασχολήθηκαν με την ουσία της υπόθεσης της δίκης της Χρυσής Αυγής..."

   ● Θανάσης Καμπαγιάννης, δικηγόρος, συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής  
● Δημήτρης Χριστόπουλος, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της Χρυσής Αυγής  

 ● Ιωάννα Μεϊτάνη, μεταφράστρια, πρώην συντονίστρια του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα Με δυο λόγια, συντάσσομαι με την πρωτοβουλία της εφημερίδας, κι ας μην ξεχνάμε ότι αυτή είναι η μόνη εφημερίδα και που έχει καλύψει τη δίκη από την αρχή ως το τέλος ανελλιπώς και που έχει ξεμπροστιάσει πολλάκις τους φασίστες, κρυμμένους και φανερούς. Άρα, καταρχήν ας μην βιάζονται πολλοί να της επιτεθούν. Δεν είναι η ΕφΣυν που θα ξεπλύνει τους ακροδεξιούς, ας συνέλθουμε. Δεύτερον, τώρα είναι η ώρα της απόφασης, και τους φασίστες δολοφόνους δεν προβλέπεται να τους ξαναέχουμε όλους μαζί υπόδικους με τέτοιες βαριές κατηγορίες. Τώρα πρέπει να ασκηθεί πίεση. Προς ποιους πρέπει να ασκηθεί η πίεση; Ποιοι πρέπει να καταλάβουν; Αυτοί που θα αποφασίσουν. Νομίζω πως είναι πολύ σαφής η στόχευση. Και προς αυτόν το σκοπό, δηλαδή μια ξεκάθαρη καταδικαστική απόφαση, τώρα είναι η ώρα να επιστρατεύσουμε ό,τι έχουμε. Και το να επιστρατεύσεις έναν δεξιό αρχηγό κόμματος να πει ότι περιμένει την καταδίκη, είναι πολύ σημαντικό. Αν έβγαιναν μόνο οι αριστεροί να το πουν, πόσο μεγάλη σημασία θα είχε; Τι αντίκτυπο; Και ναι, είναι άλλο οι φασίστες που δολοφονούν και άλλο οι ακροδεξιοί στη ΝΔ και οι φασίζουσες δηλώσεις και απόψεις του Σαμαρά. Έχει σημασία να μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε και να μην τα τσουβαλιάζουμε, γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε καλύτερα να τους αντιμετωπίσουμε. Και τους μεν και τους δε. 

 ● Λευτέρης Παπαγιαννάκης, επικεφαλής του Solidarity Now, μέλος του Παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch  

 ● Κωστής Παπαϊωάννου, μέλος της συντακτικής επιτροπής του Golden Dawn Watch
● Ηλέκτρα Αλεξανδροπούλου, μέλος του Παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch  
● Βασίλης Χρονόπουλος

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: