24.10.20

«Γαλάζιες» ιστορίες φυγοδικίας...


Ο Χριστοφοράκος και ο Παππάς που έγινε… Λαγός...
 Εγραφε στις 22/5/2009 η "Καθημερινή": "Ανατροπές και αναπάντητα ερωτήματα προκαλεί η επιλογή του βασικού κατηγορουμένου στο σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Siemens, κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου, να φύγει στη Γερμανία και να μην απολογηθεί. Παρά το γεγονός ότι... ο ίδιος ο κ. Χριστοφοράκος διαμηνύει ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα επιστρέψει προκειμένου να παρουσιαστεί ενώπιον του ανακριτή, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια τη φυγοδικία του".

Οπως όλοι γνωρίζουμε ο Μ. Χριστοφοράκος δεν επέστρεψε και λίγες μέρες μετά έφυγε για την Ουρουγουάη ο Χρήστος Καραβέλας, μεγαλοστέλεχος της Siemens κι αυτός, με αποτέλεσμα οι δύο βασικοί εκπρόσωποι του γερμανικού κολοσσού εξαγωγής διαφθοράς να μην φυλακιστούν ποτέ. Στο μεταξύ εξελίχθηκε ένα τραγέλαφος μετακύλισης ευθυνών με νεαρούς διπλωμάτες να κινδυνεύουν να βρεθούν υπόλογοι για να πάρουν πάνω τους τις ευθύνες που αναλογούσαν στους αρμόδιους υπουργούς.


Φυσικά ποτέ κανείς δεν τιμωρήθηκε για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στη φυγοδικία των δύο και η ζωή συνεχίστηκε με τη ΝΔ να  επαναλαμβάνει δέκα χρόνια, μετά τον κυβερνητικό εαυτό της.

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς είναι άφαντος και ο ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Με τον δεύτερο τα πράγματα είναι λίγο πιο απλά. Τους ξέφυγε αλλά κάποιος τρόπος θα βρεθεί σε συνεργασία με το ευρωκοινοβούλιο για να τον φέρουν πίσω.

 Με τον νεοναζί Παππά ο εξευτελισμός της ελληνικής πολιτείας είναι τέλειος. Εκεί που υποτίθεται ότι υπήρχε σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για να τους μπουζουριάσουν μόλις βγει η απόφαση του Δικαστηρίου για την αναστολή, ο υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης κάνει την πλάκα του στέλνοντας προκλητικά μηνύματα μέσω του δικηγόρου του.

Οι απαντήσεις του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ενισχύουν τη γελοιότητα της υπόθεσης. Σε μια ευνομούμενη πολιτεία, λέει, δεν παρακολουθούνται πολίτες. Ούτε το βλέμμα χαμηλά, ούτε συγγνώμη, ούτε σιωπή. Μόνο θράσος και αλαζονεία.

Η κυβέρνηση θεωρεί κράτος δικαίου την πολυήμερη κράτηση μαθητών στη ΓΑΔΑ και το σεβασμό στην ελευθερία του Χρυσαυγίτη να διαφύγει. Εκτέθηκε και η ανεκδιήγητη Εισαγγελέας που ζητούσε αναστολή στην εκτέλεση των ποινών με βασικό επιχείρημα ότι οι κατάδικοι δεν πρόκειται να ξεφύγουν.

Αν παρακολουθούν ελληνικά δελτία ειδήσεων ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και ο Χρήστος Καραβέλας από εκεί που βρίσκονται σίγουρα θα το διασκεδάζουν. Θα αναγνωρίζουν και τα πολιτικά πρόσωπα που πρωταγωνιστούν, ίδια είναι πάνω-κάτω. Και μάλλον θα αισθάνονται τυχεροί που στη δική τους φυγοδικία δεν έγινε τόση φασαρία. Αθόρυβα "την έκαναν".

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: