29.10.20

Ακόμα τρεις νεκροί...


...προειδοποιήσεις για 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο...

Δραματική η κατάσταση της πανδημίας στην Ελλάδα, όπου καθημερινά αυξάνονται οι νεκροί και οι ασθενείς του νέου κορονοϊού. Τις τελευταίες ώρες ακόμα τρεις συμπολίτες μας κατέληξαν με... αποτέλεσμα τα θύματα να φτάνουν πλέον τα 606.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 58χρονος πέθανε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, ένας 75χρονος στον «Ευαγγελισμό» στην Αθήνα κι ένας 88χρονος στο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Το προηγούμενο 24ωρο δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 1.547 κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σημειώνοντας νέο αρνητικό ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων.

Από τα νέα περιστατικά, τα 419 εντοπίστηκαν στην Αττική, τα 384 στη Θεσσαλονίκη και τα 158 στις Σέρρες, που μαζί με τα Ιωάννινα μπήκαν σήμερα σε καραντίνα, την ώρα που εξετάζεται η λήψη περαιτέρω περιοριστικών μέτρων για όλη τη χώρα.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων, Χαράλαμπος Γώγος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταγραφούν έως και 2.000 κρούσματα μέχρι το Σαββατοκύριακο τονίζοντας πως «η δυναμική της αύξησης «αυτές τις μέρες, μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανόν να έχουμε ακόμα περισσότερα».

«Γι' αυτό, αυτή τη στιγμή θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποκλείσουμε την διεύρυνση, γιατί πραγματικά θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα στη συνέχεια και δεν θα μπορούμε να το γυρίσουμε πίσω» είπε ο κ. Γώγος αναφερόμενος στη λήψη του μέτρου των μερικών «λουκέτων» για τον περιορισμό μετάδοσης του ιού...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: