4.10.20

Με εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας...











 Συνεργαζόμαστε στενά. Προφανώς σε επιμέρους θέματα υπάρχουν διαφορετικές οπτικές.
Συνέντευξη Τσακαλώτου στο ΒΗΜΑ...
«Το αρχηγικό κόμμα – που άλλωστε δεν είναι και στις προθέσεις του Αλέξη – είναι στα αζήτητα της Ιστορίας» ξεκαθαρίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην εφημερίδα «Το Βήμα».

Απαντώντας ευθέως αν διαθέτει στρατηγική αμφισβήτησης του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσακαλώτος απαντάει... πως «καμία τέτοια τάση δεν υπάρχει». Και προσθέτει πως «αν μιλάμε για πολιτική τακτική, υπάρχουν πράγματα που βλέπουμε ότι έχουν αποτελέσματα και πράγματα που θα μπορούσαμε ως κόμμα να κάνουμε διαφορετικά».

Αναφερόμενος στην εσωκομματική -τεταμένη- συζήτηση για το ιδεολογικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος τονίζει πως «ορισμένοι μας καλούν να εγκαταλείψουμε αυτή την ταυτότητα και να υιοθετήσουμε την παλιά, της παλαιοκομματικής δικομματικής εναλλαγής», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι «δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

Ως προς τη διαπροσωπική του σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τσακαλώτος διασαφηνίζει αρχικά πως «στο χώρο μας η προσωπολατρία δεν βρίσκει γόνιμο έδαφος», περιγράφοντας παράλληλα πως «με εκφράζει η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης στη ΔΕΘ. Συνεργαζόμαστε στενά. Προφανώς σε επιμέρους θέματα υπάρχουν διαφορετικές οπτικές, αλλά αυτό πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι αναμενόμενο. Ποτέ δύο άνθρωποι δεν μπορούν να συμφωνούν σε όλα τα θέματα».

Όχι σε «κεντρώες λύσεις»

Ο ίδιος επαναλαμβάνει πως «δεν πιστεύω σε κεντρώες λύσεις», διαβλέποντας την ίδια ώρα πως η χώρα θα οδηγηθεί σε νέα μνημόνια, de facto ή de jure από τους οικονομικούς χειρισμούς της κυβέρνησης, ξορκίζοντας ένα δεύτερο ταυτόχρονα lockdown.

Με αυτά τα δεδομένα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως «σήμερα κινητοποιούνται πολλοί στην Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό, στην καταδίκη της ΧΑ. Όλους και όλες, αυτούς και αυτές, προσπαθούμε να εκφράσουμε στο Κοινοβούλιο, συμμετέχοντας ταυτόχρονα και στις κινητοποιήσεις στο δρόμο», εκτιμώντας παράλληλα πως «πρέπει να καλύψουμε το έδαφος της καχυποψίας που δημιούργησε το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο», με φόντο τα χαμηλά ποσοστά της Κουμουνδούρου στις δημοσκοπήσεις.

Τέλος με εμφανή αυτοκριτική διάθεση, ερωτηθείς σχετικά με την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ το 2019, «είχαμε υποεκτιμήσει πόσο δύσκολη και χρονοβόρα υπόθεση είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής», αλλά και τη συμβολή της νεολαίας, κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: