24.10.20

Το υπουργείο Εσωτερικών απομάκρυνε τον «εθελοντή»...


...με το βαρύ ποινικό παρελθόν... 

 Με μεγάλη καθυστέρηση από το πρώτο δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» (Ενας συνεργάτης με... παρελθόν) και ενώ ακολούθησαν νέες αποκαλύψεις (6+1 ερωτήματα για τον σύμβουλο του υφυπουργού) της εφημερίδας μας, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, τοποθετήθηκε επί του ζητήματος αναφέροντας πως... «δεν γνώριζε το παρελθόν» του συνεργάτη (Θεοδόση Μούγιο) και πως από τις 9 Οκτωβρίου «απομακρύνθηκε και διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του». 

 Ο υφυπουργός, στην ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει πως είχε απομακρύνει «πριν από το δημοσίευμα» μας τον συνεργάτη του, δεν μας λέει όμως γιατί δεν το έκανε γνωστό από την πρώτη μέρα που η «Εφημερίδα των Συντακτών» έκανε την αποκάλυψη, στις 20 Οκτωβρίου 2020. Η «Εφ.Συν.» είχε αναδείξει στα ρεπορτάζ της το παρελθόν του Θεοδόσιου Μούγιου, ο οποίος φέρεται να έχει καταδικαστική απόφαση εις βάρος του για σοβαρά αδικήματα που οδήγησαν μάλιστα και στην απόταξή του από την Ελληνική Αστυνομία (αριθμός ΦΕΚ 1385, 30 Δεκεμβρίου 2016). Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε «άμεσες και ξεκάθαρες απαντήσεις για τον κύριο με τον μισό ποινικό κώδικα που έβαλαν τοποτηρητή στο Υπουργείο Εσωτερικών». Ήρθε λοιπόν σήμερα, η απάντηση του υφυπουργού Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιου. 

 Αναφέρει αναλυτικά 


 Ο κ. Μούγιος (δεξιά ) δίπλα στον υφυπουργό κ. Λιβάνιο 

 Το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται δημοσίευμα εφημερίδας, ήταν ένας από τους εθελοντές που είχαν παρουσία στο γραφείο του υφυπουργού Eσωτερικών. Το παρελθόν του ήταν παντελώς άγνωστο και στον υφυπουργό και στο υπόλοιπο πολιτικό γραφείο. Δεν διορίστηκε σε καμία θέση, όπως εύκολα οποιοσδήποτε μπορεί να διαπιστώσει, και δεν είχε λάβει καμία οικονομική απολαβή κατά το διάστημα της παρουσίας του. Στις 9 Οκτωβρίου -αρκετές ημέρες δηλαδή πριν από το δημοσίευμα- και μόλις περιήλθαν σε γνώση του γραφείου του υφυπουργού σχετικές πληροφορίες, απομακρύνθηκε αμέσως και όπως ήταν φυσικό διακόπηκε κάθε επικοινωνία μαζί του. Σε τρεις συνέχειες η εφημερίδα επιμένει να αποδεικνύει ότι ο θησαυρός που υποτίθεται ότι ανακάλυψε, δεν είναι τίποτα παραπάνω από άνθρακες...  

Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: