4.10.20

Δύο εργαζόμενοι σε γηροκομεία στα Ιωάννινα με κορονοϊό...


Ανησυχία για τους τροφίμους στα γηροκομεία «Ζωσιμαδών» και «Ζωγράφειο», καθώς δύο υπάλληλοι βρέθηκαν θετικοί με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν έλεγχοι σε... προσωπικό και ηλικιωμένους.

 Όπως μετέδωσε η  ΕΡΤ θετικός στον ιό εντοπίστηκε υπάλληλος που εργάζεται στο γηροκομείο «Ζωσιμαδών» που λειτουργεί η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, ο οποίος, όμως, επισκέπτεται και το «Ζωγράφειο» γηροκομείο του Δήμου Ιωαννιτών. 

 Την ίδια στιγμή, θετική βρέθηκε και μία εργαζόμενη του γηροκομείου «Ζωγράφειο», η οποία, όμως, είχε άδεια και δεν είχε έρθει σε επαφή με ηλικιωμένους. Στο «Ζωγράφειο» φιλοξενούνται περίπου 30 τρόφιμοι, ενώ στο «Ζωσιμαδών» περίπου 40. Στο γηροκομείο λειτουργεί και Κλινική Χρονίων Παθήσεων, η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα. 

 Ο δήμος Ιωαννιτών σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι « συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα. Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή» και για τη δεύτερη περίπτωση προσθέτει ότι «επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα προχωρά στην δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι αρνητικά»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: