9.10.20

Από Δευτέρα η τελική ετυμηγορία...


Για τη Δευτέρα, σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα, μετατίθεται η τελική ετυμηγορία του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. 

Η διαδικασία που έχει μπει από την... Τετάρτη στην τελική ευθεία, αποδεικνύεται ιδιαίτερα χρονοβόρα μετά την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, επί των ελαφρυντικών για τους ενόχους. 

Από το απόγευμα χθες και έως αυτή την ώρα συνεχίζονται οι δευτερολογίες των συνηγόρων των καταδικασθέντων για την αναγνώριση ελαφρυντικών στους πελάτες τους.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη για να ανακοινώσει ακολούθως την απόφασή του για τα ελαφρυντικά. Κατόπιν η εισαγγελέας λαμβάνει το λόγο για να προτείνει ποινές και ακολουθεί νέος γύρος αγορεύσεων των συνηγόρων που θα ζητήσουν την επιεική κρίση του δικαστηρίου. 

Οι δικαστές αποσύρονται εκ νέου για να αποφασίσουν τις ποινές και ο τελευταίος «γύρος» είναι η απόφαση επί της χορήγησης αναστολής εκτέλεσης των ποινών ή όχι, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταδικασθέντες οδηγούνται στη φυλακή. 

Ωστόσο, όλα δείχνουν ότι το δικαστήριο θα διακόψει κάποια στιγμή μέσα στη μέρα τη συνεδρίαση, πιθανότατα για τη Δευτέρα, ώστε να πέσει η αυλαία της πολύκροτης και ιστορικής δίκης μετά από πεντέμισι χρόνια ακροαματικής διαδικασίας...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: