18.10.20

Μάας: Η Τουρκία… χάλασε το κλίμα...


Θέση για την επιστροφή του Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο πήρε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας εξηγώντας πως... αυτός ήταν και ο λόγος που ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Άγκυρα. 

 Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών μίλησε στο γερμανικό δίκτυο RND και απευθυνόμενος, προφανώς, στο εσωτερικό ακροατήριο, επανήλθε στις αυστηρές δηλώσεις προς την Τουρκία, παρά το γεγονός ότι στη Σύνοδο Κορυφής δεν υπήρξε καμία εξέλιξη στο ζήτημα, ενώ και το τελεσίγραφο που ο ίδιος είχε θέσει για την επόμενη εβδομάδα, πήγε περίπατο.

 «Με την πρόσφατη ενεργοποίηση του ερευνητικού πλοίου Oruc Reisη Τουρκία χάλασε το κλίμα εμπιστοσύνης που είχαμε δημιουργήσει προσεκτικά προηγουμένως. Για τον λόγο αυτό απέφυγα το προγραμματισμένο ταξίδι μου στην Άγκυρα αυτή την εβδομάδα», είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει: 

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε ότι θα προσπαθήσουν να βρούμε διαπραγματευτικές λύσεις μέχρι τον Δεκέμβρη. Εάν οι προσπάθειες διαπραγμάτευσης τορπιλιστούν, τότε θα πρέπει να εξετάσουμε άλλα μέσα. Όμως η Τουρκία δεν μπορεί να έχει κανένα συμφέρον από την μονιμοποίηση όλων των συγκρούσεων στις οποίες λαμβάνει μέρος. Η Τουρκία θα πρέπει να έχει ενδιαφέρον ώστε να αποκλιμακωθούν αυτές οι αντιπαραθέσεις»...

 Πηγή:efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: