4.10.20

20 νέα κρούσματα στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα...


Συναγερμός έχει σημάνει στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, όπου διαπιστώθηκαν 20 κρούσματα κορονοϊού σε ελέγχους του ΕΟΔΥ. 

Ο συνολικός αριθμός των τεστ που πραγματοποιήθηκαν είναι... 
487, από τα οποία βρέθηκαν 20 θετικά, εκ των οποίων πέντε αφορούν Έλληνες και 15 αλλοδαπούς, οκτώ γυναίκες, δώδεκα άνδρες και διάμεση ηλικία θετικών τα 41 έτη. Στο μεταξύ στον οίκο ευγηρίας του Αγίου Παντελεήμονα βρέθηκαν θετικοί άλλοι τέσσερις τρόφιμοι ηλικιωμένοι. Στη συγκεκριμένη δομή έχουν εντοπιστεί περίπου 50 κρούσματα κορονοϊού και έχει καταλήξει τουλάχιστον ένας ασθενής. Εργαζόμενος της δομής διαψεύδει ότι είναι ο «ασθενής μηδέν» υποστηρίζοντας ότι κόλλησε από τον ηλικιωμένο, που έφυγε προχθές από τη ζωή. 

Όπως προκύπτει και από τη μαρτυρία του άνδρα, ο θανών είχε εμφανίσει συμπτώματα αρκετές μέρες προτού αποκαλυφθεί η επιδημική έξαρση στον ευάλωτο πληθυσμό του οίκου ευγηρίας. Συγκεκριμένα, ο πρώην εργαζόμενος κατήγγειλε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha πως η μεταφορά του φιλοξενούμενου έγινε εννέα μέρες αφότου εμφάνισε συμπτώματα, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει τη διοίκηση και ότι άλλοι ηλικιωμένοι είχαν εμφανίσει συμπτώματα, μεταξύ των οποίων δύο συγκάτοικοι του 79χρονου. «Στις 17 Σεπτεμβρίου άρχισε ο πονοκέφαλος, είχα κόπωση. Δεν ήξερα ότι ήμουν θετικός. Θεωρούσα ότι ήμουν κουρασμένος, διότι δούλευα χωρίς ρεπό από τις 3 του μήνα. Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου εμφάνισα βήχα, πυρετό και δύσπνοια. Αν είχα αυτά τα συμπτώματα νωρίτερα, θα είχα σταματήσει κατευθείαν. Ο λόγος που έφυγα από το γηροκομείο, δεν ήταν ο κορονοϊός, αλλά επειδή βρήκα αλλού δουλειά. Τελευταία φορά δούλεψα το βράδυ της 20ης Σεπτεμβρίου» ανέφερε...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: