16.10.20

Εσωκομματική πίεση στον Μητσοτάκη για τα 12 μίλια...


Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας να θέλησε χθες να κρατήσει ανοιχτή τη συζήτηση περί επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια λέγοντας ότι η χώρα μας επιφυλάσσεται του δικαιώματός της, ωστόσο φαίνεται πως... αυτή η διατύπωση ουδόλως καλύπτει αρκετούς «γαλάζιους». 

Μάλιστα, στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος φαίνεται να επικρατεί αναταραχή και «μουρμούρα» για την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα περί επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, αφού αρκετοί όχι μόνο συμφωνούν με την εν λόγω πρόταση, αλλά πέραν αυτού υποστηρίζουν ότι… «δεν μπορεί να τη χαρίζουμε στον Τσίπρα». 

Μάλιστα, στο ίδιο μήκος κύματος έχουν κυμανθεί όλο το προηγούμενο διάστημα οι παρεμβάσεις του βουλευτή της ΝΔ και καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελου Συρίγου. 

Το ενδιαφέρον, μάλιστα, είναι ότι στο εσωτερικό της ΝΔ διαμορφώνεται ένα… διατασικό μέτωπο υπέρ της επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια, καθώς με την πρόταση αυτοί συμφωνούν «μητσοτακικοί» βουλευτές, «σαμαρικοί» αλλά και «καραμανλικοί» -όπως, επί παραδείγματι, ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: