22.9.20

Αναίτιες προσαγωγές μαθητών στο Κερατσίνι...


Επιχείρηση τρομοκράτησης μαθητών έκαναν αστυνομικοί νωρίς το πρωί της Τρίτης στο Κερατσίνι, καθώς προχώρησαν στην... 
προσαγωγή 12 μαθητών του 4ου Γυμνασίου, με την κατηγορία για «πιθανό βανδαλισμό σχολείου» και αιτιολογίες ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία ανηλίκων πριν από τις έξι το πρωί. Οι μαθητές αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι, αφού κλήθηκαν στο τμήμα οι γονείς τους, ωστόσο το γεγονός έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, με δεδομένο ότι ανάλογο επεισόδιο έχει καταγραφεί στην Κρήτη, όπου υπάρχουν καταγγελίες ότι ένστολοι ζήτησαν από διευθυντές σχολείων του Ηρακλείου τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν σε καταλήψεις σχολικών κτιρίων. 

Οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Κερατσινίου προχώρησαν σε κατάληψη αφότου στο σχολείο μαθητής διαγνώστηκε θετικός στον ιό. Οι μαθητές κατήγγειλαν ότι ο ΕΟΔΥ δεν ανέλαβε κανένα πρακτικό μέτρο για την προστασία των υπόλοιπων μαθητών. 

Σε ανακοίνωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Πειραιά και την Οργάνωση Μελών Κερατσινίου Δραπετσώνας, καταγγέλλεται η επιχείρηση τρομοκράτησης των μαθητών. «Αντί η κυβέρνηση να στοχοποιεί τους μαθητές, που αγωνίζονται για ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης των σχολείων τους και προστασία της δημόσιας υγείας, καταφεύγει σε αυταρχικά αστυνομικά μέτρα παλαιάς κοπής με στόχο τη τρομοκράτηση των νέων παιδιών. Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να εξασφαλίσει ότι τα σχολεία θα λειτουργούν με όλους τους ενδεδειγμένους υγειονομικούς κανόνες για να προστατευτούν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους» αναφέρεται. 

Την ενέργεια των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ που προσήγαγε τους μαθητές κατήγγειλαν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, που στην ανακοίνωσή τους μιλούν επίσης για «προσπάθεια τρομοκράτησης των μαθητών»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: