22.9.20

Καρδιτσιώτικες συγκρίσεις...


Στο επίκεντρο της πολιτικής διαμάχης βρέθηκε, εξαιτίας της καταστροφής, η Καρδίτσα, με τον Αλέξη Τσίπρα να απέρχεται μετά την επίσκεψή του εκεί χθες και τον Κυρ. Μητσοτάκη να... τρέχει να προλάβει σήμερα και αφού οι εκεί νεοδημοκράτες αυτοδιοικητικοί καθάρισαν την πλατεία για να ωραιοποιήσουν την εικόνα.

Μέχρι χθες οι εκλεγέντες με τη Ν.Δ., περιφερειάρχης και δήμαρχος, δεν τόλμησαν να βγουν στους δρόμους. Γιατί δεν βγήκαν; Γιατί οι Καρδιτσιώτες θυμούνται και κάνουν συγκρίσεις.

Οπως μάς είπαν (και γράφτηκαν σχετικά ρεπορτάζ στον τοπικό Τύπο) θυμούνται ότι ανάλογα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και το 1994. Αλλά ο τότε νομάρχης Κ. Παπακυρίτσης (ΠΑΣΟΚ) και ο τότε δήμαρχος Καρδίτσας Σάκης Κανταρτζής (προερχόμενος από το ΚΚΕ και μέλος του Συνασπισμού) έριξαν τόνους αδρανών υλικών και ενίσχυσαν τα προς Καρδίτσα φράγματα των ποταμών Καράμπαλη και Καλέντζη, που τώρα έσπασαν και πλημμύρισε η πόλη, καθώς οι «άριστοι» αυτοδιοικητικοί της Ν.Δ. απλώς έβλεπαν τα νερά να περνούν.

Το επιτελικό κράτος είχε και πάλι την τιμητική του. Αμηχανία, ανικανότητα; Μπορεί. Οπως μπορεί, υποστηρίζουν Καρδιτσιώτες, να μην ήθελαν κάποιοι τα νερά των ποταμών να χυθούν στον Πηνειό, που, ως γνωστόν, διασχίζει τη Λάρισα. Τοπικισμοί; Μπορεί.

Σημασία έχει ότι θρηνούνται ζωές και μεγάλες καταστροφές μέσα στην πόλη αλλά και στον κάμπο, όπου το αμάζευτο βαμβάκι και καλαμπόκι σαπίζει κάτω από το νερό...

Παρασκήνια 

K.T.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: