18.7.20

«Υποχρεωτική η μάσκα μέσα στα πλοία, όχι στο κατάστρωμα»...


Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μέσα στα πλοία, όχι όμως στο κατάστρωμα, ενώ πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις του 1,5 μέτρου, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ έκανε γνωστό ότι γίνονται...
εκτεταμένοι έλεγχοι και μέσα στα πλοία και κατά τη διάρκεια της αποβίβασης και επιβίβασης σε αυτά και θα συνεχίσουν να γίνονται καθ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Ο υπουργός μιλώντας το Σάββατο στο τηλεοπτικό σταθμό «Open» παραδέχτηκε ότι παρουσιάστηκαν κάποια προβλήματα, τα οποία διορθώνουν, καθώς παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού ιδιαιτέρως σε μικρά λιμάνια του Αργοσαρωνικού, ωστόσο όπως υποστήριξε στο μεγαλύτερό τους βαθμό τα μέτρα εφαρμόζονται.

«Θα συνεχίσουν οι εκτεταμένοι έλεγχοι από τα στελέχη του Λιμενικού, αυτό που θέλω όμως να πω είναι ότι στα νησιά μας τα κρούσματα δεν είναι ανησυχητικά, τα νησιά μας είναι ασφαλή» σημείωσε. Ανέφερε ωστόσο ότι είναι και «ζήτημα ατομικής ευθύνης να τηρούμε τα περιοριστικά μέτρα. Το να τηρούμε τις αποστάσεις κατά την επιβίβαση, αποβίβαση, να φοράμε τη μάσκα μας μέσα στα πλοία, νομίζω δεν είναι μέτρα τα οποία δεν μπορούμε να τα ακολουθήσουμε. Πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, για να προστατευθούμε όλοι. Αν τηρούμε τα βασικά περιοριστικά μέτρα, θα αντιμετωπίσουμε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο  της διασποράς».


Τέλος δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε αναθεωρήσεις των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων σε συνεργασία με τους επιστήμονες αλλά και τους τεχνικούς εκπροσώπους της αγοράς, εφόσον τα μέτρα τηρούνται και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν. Έκανε δε γνωστό ότι έχουν ήδη προτείνει εκ νέου αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων με δεδομένο ότι και τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, και πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουν σε σχετικές ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: