29.5.20

Ποδόσφαιρο: «Λευκός καπνός» από Ισπανία, Ιταλία...


Σέντρα και στην Ισπανία, σέντρα και στην Ιταλία! Το σκηνικό της επανεκκίνησης στα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου ολοκληρώνεται, αφού οι δύο χώρες που χτυπήθηκαν περισσότερο από τον Covid-19 ανακοίνωσαν ότι επιστρέφουν στα γήπεδα, κεκλεισμένων των θυρών βεβαίως.

Οι...
Ισπανοί ανακοίνωσαν ότι η Liga θα ξεκινήσει εκ νέου στις 11 Ιουνίου με το τοπικό ντέρμπι της Σεβίλλης, με προοπτική να ολοκληρωθεί στις 32 ημέρες που ακολουθούν. Το πρόγραμμα θα απλωθεί έτσι ώστε να διεξάγονται αγώνες καθημερινά, ενώ η επόμενη σεζόν θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο. H Mπαρτσελόνα προπορεύεται στην κατάταξη με 58 βαθμούς, ενώ ακολουθεί η Ρεάλ με 56.

Στην Ιταλία, η σέντρα ορίστηκε για τις 20 Ιουνίου, με τέσσερις εξ αναβολής αναμετρήσεις. Mετά την 26η αγωνιστική, η Γιουβέντους προηγείται στη βαθμολογία της Serie A, με διαφορά ενός βαθμού από τη δεύτερη Λάτσιο. Θα γίνει προσπάθεια να ολοκληρωθεί και το Κύπελλο, το οποίο έχει φτάσει στους επαναληπτικούς ημιτελικούς.

Χθες ανακοινώθηκε και η επανέναρξη της αγγλικής Premier League, με εναρκτήρια ημερομηνία τη 17η Ιουνίου. Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας ορίστηκε να διεξαχθεί στις 1 Αυγούστου στο Ουέμπλεϊ. Η διοργάνωση έχει φτάσει στα προημιτελικά, τα οποία θα γίνουν στις 27-28 Ιουνίου.

Το γερμανικό πρωτάθλημα ξεκίνησε εκ νέου πριν από δύο εβδομάδες, ενώ οι Γάλλοι αποφάσισαν τερματισμό, με πρωταθλήτρια την Παρί Σεν Ζερμέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: