31.1.20

Η αποκαθήλωση της βρετανικής σημαίας...


Γιορτάζουν την έξοδο οι Βρετανοί (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)...
Μάλλον δυσάρεστο ήταν το έργο των εργαζομένων στο τμήμα Πρωτοκόλλου των υπηρεσιών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής...
έπρεπε με μικρές τελετές, που τράβηξαν τα φλας των φωτογράφων να κάνουν υποστολή της βρετανικής σημαίας από όλα τα κτίρια των ευρωπαϊκών οργανισμών, έπειτα από σχεδόν 50 χρόνια κοινής πορείας.



Αιτία, το Brexit, που είναι πια μια πραγματικότητα, έπειτα από μια μακρά περίοδο διαπραγματεύσεων, παλινωδιών και συγκρούσεων, αρχής γενομένης από το δημοψήφισμα του 2016.



Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί άρχισαν την υποστολή της βρετανικής σημαίας από τον ιστό της στο κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Δύο ανώτεροι υπάλληλοι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, χρειάστηκαν λιγότερο από ένα λεπτό για να κατεβάσουν τη σημαία, να την διπλώσουν και να αποχωρήσουν χωρίς να κάνουν κανένα σχόλιο.



Ακολούθησαν σταδιακά οι ίδιες τελετές και στα υπόλοιπα κτίρια, αλλά και στις έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες.





Γιορτάζουν την έξοδο οι Βρετανοί

Το Brexit, με τη «βούλα» της βασίλισσας Ελισάβετ, έγινε νόμος του κράτους και μετά την έγκριση της συμφωνίας από το Ευρωκοινοβούλιο, οι Βρετανοί ξεχύθηκαν στους δρόμους για να γιορτάσουν την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου στην ιστορία της χώρας τους.

000_1OL49A












Δεν υπάρχουν σχόλια: