1.1.20

Για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Ένα θεµατάκι µε τη λέξη «αλήθεια» το έχει η νέα διακυβέρνηση. Συνεπεία αυτής της αδυναµίας, τα µέλη της ακυρώνουν συστηµατικά τις...
προεκλογικές εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη αντιλαµβανόµενα πως δεν υπάρχει ο δηµοσιονοµικός χώρος ώστε να εφαρµοστούν όλα όσα αφειδώς έταζε η Νέα Δηµοκρατία για να χρωµατίσει τις κάλπες «γαλάζιες». Το ανησυχητικό είναι πως για τις υπαναχωρήσεις της η κυβέρνηση έχει κολλήσει στη σταθερή επωδό πως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ!

Κάπως έτσι για το κοινωνικό µέρισµα αναπτύχθηκε η βολική θεωρία πως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ το έδωσε τον προηγούµενο Μάιο, τώρα η πίτα είναι πολύ πιο µικρή και τα κοµµάτια της φθάνουν για λίγους. Η κυβέρνηση µετονόµασε τη λεγόµενη «13η σύνταξη» του ΣΥΡΙΖΑ, που τότε τη βάφτισε «ψίχουλα», σε κοινωνικό µέρισµα, αποκρύπτοντας πως πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά µέτρα ενίσχυσης των πιο αδύναµων. Σκόρδο - κρεµµύδι! Ενας νέος που εδικαιούτο τα προηγούµενα χρόνια µέρισµα, ποια σχέση µπορεί να έχει µε την ενίσχυση των συνταξιούχων; Εντάξει, αυτό κι αν είναι η εκδίκηση του σανού! Τώρα, ο αρµόδιος υπουργός επί των Οικονοµικών υποστήριξε ότι ο κατώτατος µισθός που επρόκειτο µε βάση τις νεοδηµοκρατικές δεσµεύσεις να αυξηθεί µε ποσοστό διπλάσιο της ανάπτυξης (2,8% ο κυβερνητικός στόχος), δεν θα αυξηθεί αφού ο ΣΥΡΙΖΑ τον Φεβρουάριο τον µεγάλωσε κατά 11%! Αρα για τα επόµενα τρία χρόνια είµαστε καλυµµένοι!!

Χριστουγεννιάτικο πάρτι για τον ΣΕΒ και το ∆ΝΤ που σταθερά τάσσονται κατά της διόρθωσης του κατώτατου. Τι κι αν ήρθε µετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να µαζέψει ό,τι δεν συµµαζεύεται, υποστηρίζοντας πως εξακολουθεί να ισχύει η δέσµευση Μητσοτάκη για αύξηση του κατώτατου µισθού σε ποσοστό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ έως ότου φθάσει τα 700 ευρώ. Το ερώτηµα είναι πού βρίσκεται η αλήθεια: Στα όσα είπε ο κ. Σταϊκούρας ή στα όσα ανέφερε ο κ. Πέτσας; Γρίφος για αδύναµους λύτες.

Η κυβέρνηση επιµένει στο ίδιο θολό µοτίβο σχεδόν για όλα τα θέµατα που αφορούν την κοινωνική πολιτική. Ηδη έχει πει ότι θα καταργήσει τη «13η σύνταξη» για να θεσµοθετήσει κάτι άλλο µέσα από το νέο Ασφαλιστικό. Αυτό κι αν είναι δηµιουργική ασάφεια. Οπως και να ’χει, οι «αλήθειες» της νέας διακυβέρνησης έχουν πολλές αποχρώσεις κάπου ανάµεσα στο µαύρο και το γκρι! Σκούρα τα πράγµατα αν αναλογιστεί κανείς πως περιµένοντας τις µπουλντόζες στο Ελληνικό, η κυβέρνηση ρίχνει µαύρο και στις on camera δηλώσεις των αρµοδίων πως οι µηχανές θα άναβαν µία εβδοµάδα µετά τις εκλογές...

Βούλα Κεχαγιά
Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: