1.7.19

Παππάς κατά Κοτζιά...

Ο Νίκος Παππάς και ο Νίκος Κοτζιάς είχαν πάντα εξαιρετική σχέση - ήδη από το 2012, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε αξιωματική αντιπολίτευση και ο Νίκος Κοτζιάς συνομιλούσε με τον Αλέξη Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες. Μάλιστα, πολλές φορές, Κοτζιάς και...
Παππάς τα έλεγαν μεταξύ... τυρού και αχλαδιού στο εστιατόριο «Κεντρικόν», όπου οι θαμώνες τους έβλεπαν πολύ συχνά να απομονώνονται σε ένα τραπέζι στην άκρη του μαγαζιού.

Μπορεί τώρα ο Νίκος Κοτζιάς να έχει βρεθεί σε απόσταση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο η σχέση Παππά-Κοτζιά δεν έχει αλλάξει. Και αυτό φάνηκε από μία... ευγενική και γλυκιά κριτική που άσκησε με συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής: συγκεκριμένα, ο Νίκος Παππάς εκλήθη να εξηγήσει τι εννοούσε όταν έλεγε για το Μακεδονικό ότι «δε θα είμαστε πάντα ευγενικοί με τους αντιπάλους μας», εννοώντας ότι δεν μπορούν να κάνουν κριτική εκείνοι που στο παρελθόν είχαν διαπραγματευθεί το θέμα και είχαν δώσει... την Άρτα με τα Γιάννενα.

Στο σημείο, λοιπόν, αυτό, ο Νίκος Παππάς τόνισε με νόημα ότι «αν υπάρχει μία κριτική που μπορώ να κάνω στον Νίκο Κοτζιά, ήταν πως ήταν υπερβολικά ευγενικός με τους πολιτικούς μας αντιπάλους», εννοώντας ότι ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ήξερε πρόσωπα και πράγματα, αλλά δεν θέλησε να δώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους στην αρένα.

Πάντως, αν μη τι άλλο δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Νίκο Κοτζιά ότι δεν επεδίωξε να συγκροτήσει εθνική γραμμή και να προσελκύσει την εθνική συνεννόηση για την επίλυση του Μακεδονικού...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: