1.7.19

Ο στρατός στα Εξάρχεια...


Παντελής Μπουκάλας

«Ξέρετε τι είναι τα ειλατήρια, κύριε; Εγώ έχω σπουδάσει αρχαιολογία. Εσείς ξέρετε τι είναι τα ειλατήρια;». Τα είπε μια, τα είπε δυο, τα είπε περίπου δέκα απανωτές φορές τα «ειλατήρια» ο...
αρχαιολόγος μας, για να αποστομώσει τον δημοσιογράφο του καναλιού, που επέμενε να τον ρωτάει για το μέγα εύρημα και μέγιστο εμπόρευμά του, τις «χειρόγραφες επιστολές του Χριστού». Για να θεραπεύσει το πρώτο ψέμα («εδώ οι καλές χειρόγραφες επιστολές του Χριστού, σπεύσατε»), ο αρχαιολόγος-πολιτευτής Κυριάκος Βελόπουλος (γεμάτος αρχαιολόγους - αρχαιοπώλες τελικά εκείνος ο ΛΑΟΣ) δεν δίστασε να αντεπιτεθεί με δεύτερο ψέμα: «Εγώ δεν μίλησα ποτέ για χειρόγραφες επιστολές του Χριστού.

Ξέρετε τι είναι τα ειλατήρια, κύριε; Ξέρετε τι είναι τα ειλατήρια του Αγίου Ορους; Ε; Ξέρετε;». Ο δημοσιογράφος δεν ήξερε τι είναι τα «ειλατήρια». Γιατί να ξέρει; Μήπως ο κ. Βελόπουλος ήξερε τι είναι τα «ειλητάρια»; Αν ήξερε, τουλάχιστον τη δέκατη φορά θα πετύχαινε το σωστό όνομα.

Για χρόνια, και από πλήθος κανάλια, κεντρικά και περιφερειακά (προφανώς έχει την άνεση να αγοράζει τόσον τηλεοπτικό χρόνο χάρη στα κέρδη του), ο κ. Βελόπουλος εμπορευόταν το Αγιο Ορος και μαζί τον Ολυμπο, το άγιο βουνό των αρχαίων: αγιορείτικα χειρόγραφα και βότανα συν αρχαιότητα, πολλή αρχαιότητα. Αλλά τελικά αυτό ήταν το πρόσχημα, το ορεινό περιτύλιγμα. Στην πραγματικότητα, πουλούσε σωβινισμό, ακροδεξιίτιδα («τα πολύ ναζιστικά δεν τα γουστάρω») και προσφυγοφαγία, αφού οι πρόσφυγες («ποιοι πρόσφυγες, κύριε; λαθροεισβολείς είναι»), στην εντεταλμένη υπηρεσία των Εβραίων, των ισλαμιστών, των βουδιστών κ.λπ., είναι ένας δούρειος ίππος που ανέλαβε να φέρει εις πέρας το σχέδιο «Φαιδώρα», μια άλλη φαιδρή επινόηση των βελοπουλιστών.


Σαν αρχηγός της Ελληνικής Λύσης, ο κ. Βελόπουλος στο δεκάλεπτο προεκλογικό προπαγανδιστικό βίντεό του προσφέρει σε τιμή ευκαιρίας λύση για τα πάντα: Με τη «βαριά βιομηχανία των ελληνικών βοτάνων», 4 δισ. ετησίως. Με «ιχθυοκαλλιέργειες στις βραχονησίδες», άλλα τόσα, και βάλε. Με τείχος στον Εβρο (συν νάρκες; συν τάφρους με κροκόδειλους;), «τέρμα οι λαθραίοι», απλό είναι. Ακόμα πιο απλή η θεραπεία για τα Εξάρχεια και την ΑΣΟΕΕ: «Θα αναλάβει ο στρατός», τα τεθωρακισμένα, τα βατράχια και βέβαια το σώμα ορεινών καταδρομών, λόγω του υψομέτρου της Πατησίων.

Τη «λύση» του στρατού για τα Εξάρχεια την είχε προτείνει προ τριμήνου και ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος. Αλλά τουλάχιστον αυτός δεν κατεβαίνει στις εκλογές...

Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: