1.5.19

Εγκαίνια για την ελληνική έκθεση...

...στο Κρατικό Μουσείο του Άουσβιτς...

Τη Μόνιμη Ελληνική Έκθεση στο Κρατικό Μουσείο του Άουσβιτς «Να με θυμάστε, όπως σας θυμάμαι και εγώ», που γίνεται με την καθοριστική συμβολή του...
Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος, πρόκειται να εγκαινιάσει την προσεχή Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Για τον σκοπό αυτό ο κ. Βούτσης μεταβαίνει αύριο, Πρωτομαγιά, στην Πολωνία επικεφαλής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, καθώς τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 2 Μαΐου 2019, στις 7 το απόγευμα.

Το Κρατικό Μουσείο του Άουσβιτς παραχωρεί στη Βουλή των Ελλήνων αίθουσα στο Μπλοκ 12, όπου και θα στεγαστεί μέρος των εκθεμάτων. Η «προσωρινή» αυτή έκθεση θα είναι επισκέψιμη μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019, ενώ στη συνέχεια το σύνολο των εκθεμάτων θα μεταφερθεί στο Μπλοκ 18 όπου και θα στεγαστεί η Μόνιμη Ελληνική Έκθεση για τα θύματα των Ελλήνων στο Άουσβιτς, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ήταν Εβραίοι.

Νωρίτερα ο Πρόεδρος της Βουλής και η αντιπροσωπεία που θα τον συνοδεύει θα πάρουν μέρος στην «Πορεία των Ζωντανών», που πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων Εβραίων που εξοντώθηκαν από τους Ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τον πρόεδρο της Βουλής θα συνοδεύσουν οι αντιπρόεδροι Γεώργιος Βαρεμένος, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, και Μάριος Γεωργιάδης, οι βουλευτές Θεόδωρος Δρίτσας, Ιωάννης Αμανατίδης και Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, ο γενικός και ο ειδικός γραμματέας της Βουλής κκ Κώστας Αθανασίου και Κώστας Βασιλάκης, ο διπλωματικός σύμβουλος της Βουλής Σπ. Θεοχαρόπουλος και υπηρεσιακά στελέχη.

Τις εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος...



Δεν υπάρχουν σχόλια: