1.5.19

Σε εξέλιξη οι πορείες για την Πρωτομαγιά...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα συλλαλητήρια για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, η Πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων σωματείων στο Μουσείο και το ΜΕΤΑ στο...
Πολυτεχνείο. Το ΠΑΜΕ πραγματοποιεί συλλαλητήριο στο Σύνταγμα με κεντρικό σύνθημα «1η Μάη 2019 ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους - Με συνδικάτα των εργατών και όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών».

Πρωτομαγιά 2019: Σε εξέλιξη τα συλλαλητήρια


Ανάλογες συγκεντρώσεις πραγματοποιούνται στη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.



Συγκέντρωση της ΓΣΕΕ, του Εργατικού κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας
Συγκέντρωση πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ, το Εργατικό κέντρο Αθήνας και η ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος στο πλαίσιο της απεργίας για την εργατική πρωτομαγιά.

«Ήρθαμε εδώ για να διαδηλώσουμε κατά των μνημονίων των αντεργατικών νόμων, την επίθεση που κάνουν οι εργοδότες στα ταξικά δικαιώματα των εργατών», επισήμανε το μέλος του εργατικού κέντρου Αθήνας, Ηλίας Κόκκαλης. Και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να πούμε όχι σε αυτούς που θέλουν να διαλύσουν τα Συνδικάτα, είμαστε εδώ για να ανασυνταχθούμε, να αρχίσουμε να ξαναυπογράφουμε συλλογικές συμβάσεις, να πούμε στην κυρία Αχτσιόγλου ότι χωρίς τους κοινωνικούς φορείς και τους θεσμούς δεν μπορούν να γίνονται διαπραγματεύσεις». «Σήμερα αυτή η λαίλαπα των μνημονίων και των εργοδοτών και της κυβέρνησης είναι εναντίον μας, να είναι σίγουροι ότι σύντομα θα είμαστε παρών και πιο πολλοί», κατέληξε ο κ. Κόκκαλης.



Από την πλευρά η ΑΔΕΔΥ, σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα. Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο αλλά και μεταγενέστερα, πέτυχαν με θυσίες την καθιέρωση του 8ωρου, την Κοινωνική Ασφάλιση, την υπεράσπιση της μητρότητας, την κανονική άδεια, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, αλλά και την πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά της δωρεάν Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού κ.ά.».

Παράλληλα, ξεχωριστή πορεία θα πραγματοποιήσει ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων καθώς επίσης και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου που έχουν καλέσει συγκέντρωση στο Μουσείο επί της Πατησίων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας...

Πηγή φωτό: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: