1.4.19

Πανωλεθρία για τον Ερντογάν, χάνει και την Κωνσταντινούπολη...

Μεγάλο πλήγμα υπέστη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές της χώρας, καθώς όπως όλα δείχνουν έχασε και την Κωνσταντινούπολη.

Η εκλογική επιτροπή ανακοίνωσε πως με καταμετρημένο το 99,6% των ψήφων, ο...
υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) προηγείται με 20.000 ψήφους –κάτι που σημαίνει πως δύσκολα μπορεί σε αυτό το σημείο να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Από το βράδυ βρισκόταν σε εξέλιξη ένα θρίλερ για την Κωνσταντινούπολη, με τον υποψήφιο του CHP Εκρέμ Ιμάμογλου να ανακοινώνει πρόωρα ότι επικράτησε με 28.000 ψήφους και τον πρώην πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, υποψήφιο για το AKP, να ισχυρίζεται πως και αυτός είναι νικητής των δημοτικών εκλογών.

Ήττα και σε Άγκυρα και Σμύρνη
Σε εθνικό επίπεδο πάντως οι προσκείμενοι στον Ερντογάν εκλογικοί σχηματισμοί έρχονταν στην πρώτη θέση με ποσοστά περί το 47% έναντι ποσοστού περίπου 31% που συγκέντρωναν οι σχηματισμοί του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Στην Άγκυρα με καταμετρημένο το 85% των ψήφων, κόβει το νήμα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μανσούρ Γιαβάς με 50,3 έναντι 47,45 του Μεχμέτ Οζχασεκί του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Η Σμύρνη είναι η μόνη μεγαλούπολη όπου το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε αρκετά νωρίς. Νέος δήμαρχος θα είναι ο Μουσταφά Τουντς Σογιέρ με 58% έναντι 38% του Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί...

Δεν υπάρχουν σχόλια: