31.10.17

Κόντρα Γαβρόγλου και διευθυντών σχολείων...

για τα κενά στα σχολεία...

«Κόντρα» έχει προκύψει μεταξύ διευθυντών σχολείων και του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τα κενά στα σχολεία.

Δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, στο φως της δημοσιότητας παραμένουν τα...

κενά στα σχολεία και σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γ. Δελή χθες στη Βουλή, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε ότι τα περί χιλιάδων κενών στα σχολεία είναι λάθος. «Σήμερα, δυστυχώς, αναγκάστηκα να προχωρήσω σε προκαταρκτική εξέταση σε Διευθυντές σχολείων που έχουμε βάσιμες υποψίες ότι μας στέλνουν λάθος στοιχεία για τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό» αποκάλυψε ο υπουργός. Και συνέχισε, λέγοντας: «Όσον αφορά το αν αυτό θα οδηγήσει σε ΕΔΕ ή εάν θα οδηγήσει σε πειθαρχικό, θα σας πω ότι θα το πάμε εκεί όπου θα οδηγήσει η προκαταρκτική εξέταση».

Ο κ. Γαβρόγλου τόνισε ότι μέχρι προχθές διορίστηκαν 17.000 εκπαιδευτικοί που υπερβαίνουν τα 14.000 κενά που επικαλούνταν ως ελλείψεις στα σχολεία, ενώ αναφέρθηκε και σε ευθύνες της Τοπικής αυτοδιοίκησης στα λειτουργικά των σχολείων.
Ο κ. Δελής στην ερώτησή του είχε επισημάνει: «Παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνησή σας και το Υπουργείο Παιδείας επιμένει, κόντρα στην πραγματικότητα, να προπαγανδίζει μία ειδυλλιακή εικόνα για τα σχολεία στα οποία επανέφερε -δήθεν- την κανονικότητα. Όμως, αυτά τα χιλιάδες εκπαιδευτικά κενά, ακόμα και σήμερα που μιλάμε, τινάζουν στον αέρα όλο τον επικοινωνιακό παραμύθι της Κυβέρνησης περί επανόδου της κανονικότητας στα σχολεία. Δεν υπάρχει καμιά κανονικότητα, κύριε Υπουργέ, στα σχολεία όταν λείπουν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, για να μη μιλήσουμε βέβαια και για τα οικονομικά των σχολείων που βρίσκονται σε τραγική κατάσταση, για να μη μιλήσουμε και για τα κτιριακά προβλήματα και για τις υπόλοιπες πληγές της εκπαίδευσης»...


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: