30.11.16

Παππάς: Αν το ΕΣΡ προχωρήσει άμεσα στην αδειοδότηση των καναλιών...

Σχετική εικόνα
...δεν θα χρειαστεί προσωρινή ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου...
Aυτό τόνισε νωρίτερα, μιλώντας στον REAL FM, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM.
Στην...
ερώτηση, ποια είναι τα βήματα που ακολουθούν μετά την ορκωμοσία του ΕΣΡ, ο Παππάς είπε πως «τις επόμενες μέρες θα συζητήσουμε από κοντά με τον πρόεδρο και τα μέλη του Συμβουλίου, κατ΄αρχήν τα φλέγοντα ζητήματα υποστήριξης και υποδομών τα οποία είναι ανεπίλυτα εδώ και πολλά χρόνια». 

Και πρόσθεσε ο ίδιος: «Ξεκινάμε από το ότι η πολιτεία εγγυάται πως το ΕΣΡ θα έχει όλες τις υποδομές σε ανθρώπινο δυναμικό, σε κτηριακές εγκαταστάσεις, σε τεχνολογικό εξοπλισμό που χρειάζεται».

«Όλη η τεχνογνωσία», τόνισε, «το ανθρώπινο δυναμικό και το λογισμικό που συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού στις 30/8 για τις τηλεοπτικές άδειες είναι στη διάθεση του ΕΣΡ από την πρώτη μέρα».

Για το χρονοδιάγραμμα, ο υπουργός τόνισε ότι «και αυτό θα αποτελέσει ένα σημείο συζήτησης μαζί τους και με βάση το αποτέλεσμά αυτής της συζήτησης θα κινηθεί η κυβέρνηση. Δηλαδή αν καταστεί τεχνικά εφικτό η αδειοδότηση να προχωρήσει μέσα στο επόμενο λίγο χρονικό διάστημα, τότε δεν θα χρειαστεί η κυβέρνηση να προβεί σε μεταβατική νομοθετική ρύθμιση για να καλύψει το κενό, από τώρα μέχρι την αδειοδότηση».

Και συνέχισε ο κ. Παππάς: «Αν αυτό δεν καθίσταται εφικτό για υποκειμενικούς και αντικειμενικούς λόγους, και ο ομιλών δεν μπορεί να συνεχίσει να παρανομεί, διότι αυτή τη στιγμή οι τηλεοπτικοί σταθμοί βρίσκονται εντελώς στον αέρα, δεν έχουν αποδοθεί νόμιμες άδειες και προφανώς δεν υπάρχει η κατάπτυστη και αντισυνταγματική άνευ όρων παράταση “νόμιμης” λειτουργίας που απέδιδαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακριβώς για να αποφεύγουν την υποχρέωσή τους να προχωρήσουν σε νόμιμη και τυπική αδειοδότηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: