1.4.16

Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα για το προσφυγικό...

Σύσκεψη υπό τον Τσίπρα στη Βουλή για το προσφυγικό

Σύσκεψη έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τους συναρμόδιους υπουργούς και συνεργάτες του, στη Βουλή για τον συντονισμό του προσφυγικού.

H κυβέρνηση επείγεται να...
επικυρώσει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας προκειμένου να αρχίσουν οι επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Η ψήφιση και η υλοποίηση της συμφωνίας όμως επισφραγίζει ότι η Ελλάδα μετατρέπεται στο δεσμωτήριο της Ευρώπης και υλοποιεί την πολιτική των κλειστών συνόρων. Προκαλεί αυτό κραδασμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος όπως έδειξε και η χθεσινή ανακοίνωση των 53 και οι αντιδράσεις στην κοινοβουλευτική ομάδα στου ΣΥΡΙΖΑ την οποία ενημέρωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

Στις χθεσινές αντιδράσεις πρωτοστατούσε η Βασιλική Κατριβάνου, ενώ από τους πρώτους που με αρθρογραφία είχε επισημάνει ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας συνιστά παραβίαση των δικαιωμάτων των προσφύγων είναι η πρώην αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου. Ενδεικτικό των αντιδράσεων είναι ότι και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ είχαν υπάρξει διαφωνίες με πρώτο τον Παναγιώτη Λάμπρου που είχαν αποτέλεσμα να μην υπάρξει ομόφωνη απόφαση κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του οργάνου αυτή την εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: