31.3.16

Επιμένει στο αίτημα για παραίτηση Τσίπρα η ΝΔ...


Επιμένει στο αίτημα για παραίτηση Τσίπρα και εκλογές, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα σήμερα είναι ακυβέρνητη» η ΝΔ. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι...
η αρνητική απάντηση της κυβέρνησης στο αίτημα για εξεταστική επιτροπή σχετικά με τα πεπραγμένα Τσίπρα - Βαρουφάκη αφήνει έκθετο το Μαξίμου.

Το ίδιο συμβαίνει και για το θέμα «της σύμβασης συνεργασίας που υπέγραψε με τον κατηγορούμενο Μαυρίκο», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος σήμερα Πέμπτη.

Επιπλέον, η ΝΔ επιμένει στο αίτημα για παραίτηση Τσίπρα και εκλογές, τονίζοντας ότι «η Ελλάδα σήμερα είναι ακυβέρνητη».

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε ότι «η απόπειρα αποπροσανατολισμού που επιχείρησε η κυβέρνηση το βράδυ της Τρίτης απέτυχε» και πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση υπέστη δεινή πολιτική ήττα. Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας που ασφυκτιά και πράξη πολιτικής ευθύνης. Σκοπός μας να σταματήσει η πορεία φθοράς της χώρας. Το αποδεικνύει η κατάσταση στην οικονομία και στο προσφυγικό. Η Ελλάδα σήμερα είναι ακυβέρνητη».

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Όταν το σπίτι καταρρέει δεν μπορείς να αδιαφορείς ή να λες ας καταρρεύσει στα χέρια άλλου. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνήσει, η χώρα είναι ακυβέρνητη, είναι μία χώρα που παρουσιάζει εικόνες τριτοκοσμικής χώρας. Δείτε τί γίνεται στον Πειραιά και στην Ειδομένη, δείτε τί γίνεται στην οικονομία και στους θεσμούς».

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το κύκλωμα των εκβιαστών, επισήμανε: «Το Μαξίμου είναι έκθετο. Ακόμη και τέσσερις μέρες πριν από τη σύλληψη υπέγραψε σύμβαση συνεργασίας με τον κατηγορούμενο Μαυρίκο».

Για το ζήτημα του Σταύρου Παπασταύρου, παρατήρησε ότι το θέμα είναι στη δικαιοσύνη και μόνο εκείνη αποφαίνεται για αθώους και ενόχους, «εκείνη και όχι ο κ. Τσίπρας».

Σε ό,τι αφορά την αρνητική απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση για εξεταστική επιτροπή, ο Γ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε ότι την αφήνει έκθετη απέναντι σε κυρίαρχα ερωτήματα του ελληνικού λαού: «Τι έγινε, ποιος σχεδίαζε κατάληψη του νομισματοκοπείου, υπήρχε σχέδιο για δραχμή, ποιος το ετοίμαζε, το γνώριζε ο κ. Τσίπρας; Είναι ερωτήματα που ακόμη και συνεργάτες του κ. Τσίπρα τα είχαν θέσει» ανέφερε.

«Δυσκολίες στη συμφωνία για το προσφυγικό»

«H κατάθεση του νομοσχεδίου για την κύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας με τη διαδικασία του επείγοντος, δείχνει ότι η κυβέρνηση έπειτα από 15 μήνες αντιλαμβάνεται ότι το θέμα επείγει» δήλωσε σκωπτικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος, για να προσθέσει ότι ήδη, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες, αναδεικνύονται οι δυσκολίες στην εφαρμογή της συμφωνίας που, από την αρχή, είχε επισημάνει η ΝΔ.

Σημείωσε ότι το τρομοκρατικό θα δυσχεράνει τη χορήγηση βίζας στην Τουρκία, που εκείνη είχε θέσει ως σημαντικό θέμα για τη συνεργασία της. Επιπλέον είπε ότι θα πρέπει να ρυθμιστεί νομοθετικά η εμπλοκή του στρατού, που ήδη υπάρχει.

Για τα επεισόδια μεταξύ των μεταναστών ανέφερε ότι το κράτος θα πρέπει να είναι «παρών» χωρίς αυτό να σημαίνει κατ' ανάγκη χρήση βίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: