1.2.16

Διακριτές οι διαφορές Γεννηματά - Βενιζέλου...

Φώφη Γεννηματά- Ευάγγελος ΒενιζέλοςΕπιμένει στην κριτική απέναντι στην τακτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα η Φώφη Γεννηματά, ο Ευάγγελος Βενιζέλος και διαφοροποιείται για το...
υπό διαμόρφωση πολιτικό στίγμα του εγχειρήματος της ενοποίησης των δυνάμεων στον χώρο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ..

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Δευτέρα το πρωί στην τηλεόραση του Σκάι, άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση, για την οποία είπε ότι είναι αιχμάλωτη των ψεμάτων που έχει πει.

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι έκανε μία διαπραγμάτευση για το τρίτο μνημόνιο, το οποίο δεν ήταν καθόλου αναγκαίο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας θέλει τη συναίνεση της αντιπολίτευσης ως πρόσχημα και διευκόλυνση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει μία κοινωνία, με την οποία αντιπαρατίθεται και την έχει διαψεύσει.

Όσον αφορά στις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς ο Ευάγγελος Βενιζέλος διαφώνησε πλήρως με την θέση της Φώφης Γεννηματά για άβυσσο με τη ΝΔ. «Από που ως που μας χωρίζει άβυσσος; Μας χωρίζει η άβυσσος από την επιλογή μας να συνεργαστούμε για να σώσουμε τη χώρα; Μας χωρίζει η άβυσσος από την ανάγκη να συνεργαστούν και τώρα όλες οι ευρωπαϊκές δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις;», είπε ενώ κατέστησε σαφές ότι θα επιμείνει στο να διαμορφωθεί ενιαίος φορέας που θα εκφράζει το Προδευτικό Κέντρο, κι όταν επιτευχθεί θα πρέπει να διαλυθούν τα κόμματα.

«Εμείς ανήκουμε στο χώρο των ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων, της ευθύνης, της σοβαρότητας και του πολιτικού κόστους. Έχουμε μέτωπο με τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ψέματά του και τις ανακολουθίες του, δεν ταυτιζόμαστε με τη Νέα Δημοκρατία, δε θα δεχθούμε ποτέ μία επανάληψη της λογικής της αυτοδυναμίας από τη Νέα Δημοκρατία, η πολιτική μας είναι μία πολιτική διαφύλαξης της εθνικής στρατηγικής», τόνισε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε: «Όταν κάποιοι λένε ότι δε θέλουμε την έννοια του προοδευτικού κέντρου, που την έχουμε ψηφίσει ομόφωνα, είναι σαν να αφήνουμε στον κύριο Μητσοτάκη να διεισδύει στο χώρο του κέντρου».

Κάλεσε «να υπάρξει συσπείρωση δυνάμεων πραγματική, να φανεί ότι έχουμε νέες συμμετοχές, ότι καλύπτουμε όλον τον προοδευτικό μεσαίο χώρο. Θα ήταν τραγικό να έχουμε απουσίες, αποχές ή και αποχωρήσεις και να έρθει ο κ. Παπανδρέου, ας πούμε, στη συνδιάσκεψη μαζί με το σημερινό ΠΑΣΟΚ».

Όσο για τον δικό του ρόλο ήταν ξεκάθαρος: «Είμαι πάντα παρών, αλλά δεν είμαι παρών γιατί διεκδικώ αξιώματα, είμαι παρών γιατί διεκδικώ να ολοκληρωθεί μία εθνική στρατηγική διάσωσης του τόπου… Δηλώνω παρών στο όνομα των ιδεών και των απόψεών μου και της στρατηγικής μου και δηλώνω παρών στους αγώνες για τη χώρα και είμαι μακριά από μικροφιλοδοξίες, μικροκομματισμούς και μη γενναιόδωρες καταστάσεις».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: