1.2.16

Κρέτσος: Οι καναλάρχες θα πληρώσουν...

Λ. Κρέτσος
...δεν θα τους εξαιρέσουμε επειδή το θέλει η ΝΔ και οι φίλοι της...
Έκκληση στη ΝΔ να προστατέψει τις ανεξάρτητες αρχές και να πάψει να αντιπολιτεύεται με αντισυνταγματικές μεθόδους απευθύνει ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνιών, Λευτέρης Κρέτσος, από τα...
μικρόφωνα του ρ/σ Στο Κόκκινο. «Η κοινωνία έχει αποφασίσει, θέλει διαφάνεια και τους καναλάρχες να πληρώνουν και αυτοί τους φόρους. Αν δεν αποφασίσει το ΕΣΡ νέο ΔΣ, τότε η διαδικασία αδειοδότησης θα περάσει από την Βουλή», τόνισε.

«Με την τροπολογία που ήρθε στην βουλή την προηγούμενη εβδομάδα έπεσαν οι μάσκες», σημείωσε ο Λ. Κρέτσος στην Φυλή των Φίλων και τον Κώστα Αρβανίτη. «Μέχρι τότε μας κατηγορούσαν ότι ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, ασκεί το έργο του με πρακτικές Β. Κορέας (!) και πως δεν μπορεί ένας υπουργός να αποφασίζει για τις τηλεοπτικές άδειες», συμπλήρωσε. «Αφενώς, ξεχνάνε προφανώς οι κύριοι πως και επί ΝΔ, ο κ. Ρουσόπουλος, αποφάσιζε για τις τηλεοπτικές άδειες. Αφετέρου η τροπολογία που καταθέσαμε την προηγούμενη Παρασκευή ορίζει πως η βουλή θα ψηφίζει για τις τηλεοπτικές άδειες και όχι μόνο ένας Υπουργός», είπε ο Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνιών.

Ο Λ. Κρέτσος χαρακτήρισε ως απαράδεκτες τις πρακτικές της ΝΔ, που θέλουν να μπλοκάρουν νόμο του κράτους που εδώ και 3 μήνες έχει ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή. «Είναι θέμα δημοκρατίας να υπάρχουν βιώσιμα σχήματα στα ΜΜΕ, πολλά μιντιακά καθεστώτα έχουν επιβιώσει εξαιτίας της «γκρίζας» συνεργασίας τους με τις τράπεζες»

«Αντί να εστιάσουμε την συζήτηση σε θέματα όπως «τι τηλεόραση θέλουμε, πώς θα εφαρμόσουμε τις τεχνολογικές καινοτομίες στο τηλεοπτικό τοπίο, και να ενισχύσουμε τον εκπαιδευτικό ρόλο της τηλεόρασης, μιλάμε για το αν θα πληρώσουν οι καναλάρχες ή όχι», κατέληξε.
Πηγή avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: