1.2.16

Τουρίστες δηλώνουν οι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές...

Τουρίστες δηλώνουν οι δύο ύποπτοι τζιχαντιστές που συνελήφθησαν
...που συνελήφθησαν...

Στον ανακριτή θα οδηγηθούν την Τρίτη οι δύο ύποπτοι για τζιχάντ που συνελήφθησαν την Πέμπτη στα ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης. Ο 29χρονος από την...
Σουηδία και ο 20χρονος από την Υεμένη εμμένουν στην αρχική τους δήλωση ότι προορισμός του ταξιδιού τους ήταν το χωριό Πέπλος, το οποίο θα επισκέπτονταν ως τουρίστες.

Από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους εξέφρασαν την έκπληξή τους για την τροπή που πήρε το ταξίδι τους, αναίτια όπως αναφέρουν, εξαιτίας του εντοπισμού των δύο μαχαιριών, για τα οποία φέρεται πως δήλωσαν ότι εάν είχαν σκεφτεί πως θα τους έφερναν σε αυτή τη θέση δεν θα τα έφεραν στις αποσκευές τους.

Της εξακρίβωσης των στοιχείων τους ακολούθησε η γνωστοποίηση μέσω του Τύπου του βεβαρημένου παρελθόντος του 29χρονου, ο οποίος είχε καταδικαστεί στη Βοσνία πριν περίπου μία δεκαετία, για εμπλοκή σε τρομοκρατική οργάνωση και σχεδιασμό επιθέσεων κατά δυτικών στόχων.

Για την τρομοκρατική ή όχι ταυτότητα των συλληφθέντων σήμερα, θα αποφανθεί τις επόμενες ημέρες η ελληνική δικαιοσύνη. Ωστόσο εύλογα από τα υπάρχοντα για την υπόθεση στοιχεία προκύπτουν ερωτηματικά αφενός γιατί μεσολάβησαν περίπου έξι ημέρες από την άφιξή τους στο αεροδρόμιο της Αθήνας έως και την μετάβασή τους στην Αλεξανδρούπολη, που όπως υποστηρίζουν ήταν ο προορισμός του ταξιδιού τους στην Ελλάδα και αφετέρου γιατί η επιλογή της έκδοσης εισιτηρίου για τον Πέπλο προέκυψε με βάση τις πληροφορίες που ζήτησαν από το ΚΤΕΛ για το πλησιέστερο στο τελωνείο των Κήπων χωριό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ζητήσει τη συνδρομή δικηγόρου, όπως δικαιούνταν κατά την πρώτη ανάγνωση του κατηγορητηρίου, στάση που ενδέχεται να διαφοροποιηθεί εν όψει της παρουσίας τους ενώπιον του ανακριτή την Τρίτη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας: «Συνελήφθησαν, την 28-01-2016 το μεσημέρι στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ένας 29χρονος υπήκοος Σουηδίας και ένας 20χρονος υπήκοος Υεμένης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, μετά από σχετικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους παραπάνω, βρέθηκαν στη κατοχή τους και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο μαχαίρια, με μήκος λάμας 32 και 23 εκατοστών, αορτήρας πολεμικού όπλου, κινητά τηλέφωνα και διάφορα χρηματικά ποσά».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: