1.2.16

«Καρότο και μαστίγιο»...

ko_syriza
...Μαξίμου προς βουλευτές...

Η στάση που θα τηρήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και των ΑΝ.ΕΛΛ., στις κρίσιμες ψηφοφορίες που αναμένονται στη Βουλή για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση, θα αποτελέσει το...
«κλειδί» των εξελίξεων.

Για τον λόγο αυτό, το Μαξίμου ήδη εφαρμόζει σχέδιο «εξευμενισμού» τους, ασκώντας τους ταυτόχρονα… πολιτικές πιέσεις.

Παρά το γεγονός ότι οι εν λόγω κρίσιμες ψηφοφορίες είναι ακόμη… μακριά, αφού η διαπραγμάτευση με τους δανειστές τώρα αρχίζει, στην κυβέρνηση πριν… πεινάσουν μαγειρεύουν. Μ’ άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες έχουν αποφασίσει να «παρακολοθούν» από τώρα έναν προς έναν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να διασφαλιστεί πως όταν έρθει η ώρα των κρίσιμων ψηφοφοριών, δε θα υπάρξουν «εκπλήξεις».

«Ανοιχτή πόρτα»

Στο Μαξίμου, λοιπόν, έχουν καταστρώσει ένα διπλό σχέδιο για την διαχείριση των πολιτικών πιέσεων που δέχονται τα μέλη της συμπολίτευσης στη Βουλή. Το ένα σκέλος του σχεδίου αφορά στον «εξευμενισμό» των βουλευτών, αλλά και στην σωστή ενημέρωσή τους. Κατά πληροφορίες, οι αρμόδιοι υπουργοί για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και το Αγροτικό (ο Γιώργος Κατρούγκαλος και ο Βαγγέλης Αποστόλου αντιστοίχως) βρίσκονται σε καθημερινή επαφή με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα, τα δύο υπουργεία, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών και το Μέγαρο Μαξίμου, «βομβαρδίζουν» τους βουλευτές με non papers και υλικό τεκμηρίωσης, τα οποία, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θεμελιώνουν τα επιχειρήματα περί «ταξικής μεροληψίας»: δηλαδή, αποδεικνύουν με κλίμακες και παραδείγματα ότι οι πένητες αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες όχι μόνο δεν επιβαρύνονται με τα κυβερνητικά σχέδια, αλλά ελαφρύνονται.

Συν τοις άλλοις, το Μαξίμου έχει διαμηνύσει σε όλους τους βουλευτές πως «η πόρτα του Αλέξη Τσίπρα είναι ανοιχτή» και όλα δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός, πριν έρθει η ώρα των δύσκολων ψηφοφοριών, θα προχωρήσει σε νέο γύρο επαφών με τους βουλευτές του κόμματός του.

«Δε θα μας ρίξουν»

Όπως και να ‘χει, η κυβέρνηση από χθες υπενθυμίζει στους βουλευτές πως… όποιος δεν αντέχει να σηκώσει το βάρος, οφείλει να παραιτηθεί. «Η παράδοση της έδρας σε περίπτωση διαφωνίας είναι ηθική υποχρέωση του διαφωνούντος βουλευτή», επισήμανε χθες στην εφημερίδα Real News ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, για να προσθέσει ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «έχουν εκλεγεί με κομματική επιλογή, με λίστα, και γνώριζαν το πρόγραμμα που θα πρέπει να ακολουθήσουν». Πάντως, στο Μαξίμου εμφανίζονται προς το παρόν αισιόδοξοι πως παρά τις πιέσεις που δέχονται πολλοί βουλευτές –κυρίως εκλεγόμενοι σε αγροτικές περιοχές- «ουδείς θα αναλάβει το ιστορικό και πολιτικό κόστος να ρίξει την κυβέρνηση», όπως λένε χαρακτηριστικά.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: