1.2.16

Όταν ο Φίλης φίλησε το χέρι του Ιερώνυμου...

Όταν ο Φίλης φίλησε το χέρι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου
Μπορεί κατά τη διάρκεια της πολιτικής του πορείας να έχει ζητήσει πολλές φορές τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας, ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ο υπουργός Παιδείας δείχνει... να έχει υιοθετήσει μια πιο χαλαρή στάση απέναντι στον κλήρο.

Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω φωτογραφία από τον χθεσινό εκκλησιασμό του κ. Φίλη ο οποίος, μάλιστα, έσκυψε και φίλησε το χέρι του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου.

Μάλιστα, η κίνηση αυτή του υπουργού Παιδείας φαίνεται ότι προκάλεσε την έκπληξη του Αρχιεπισκόπου ο οποίος απεικονίζεται να κοιτά με απορία τον κ. Φίλη, την ώρα που εκείνος σκύβει για να φιλήσει το χέρι του.

Η συγκεκριμένη εικόνα έκανε μέσα σε λίγες ώρες τον γύρο του Διαδικτύου αφού εκτός από τον κ. Ιερώνυμο, φαίνεται πως ούτε οι χρήστες των social media μπορούσαν να πιστέψουν το πόσο θρησκευόμενος έχει γίνει ο κ. Φίλης.

Τα «τιτιβίσματα» ήταν πολλά και τα περισσότερα χιουμοριστικού περιεχομένου, όπως εκείνο που ανέφερε: «Ο Φίλης είδε το πανέρι με το Αντίδωρο και κάτι "σκίρτησε" μέσα του για να κάνει ασπασμό».

Ένα από τα επίμαχα «τιτιβίσματα»Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Μάιο του 2015, όταν ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φίλης είχε απαντήσει σε δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου, σχετικά με το χωρισμό εκκλησίας-κράτους, λέγοντας πως «η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας, πάνω από το εβδομήντα τοις εκατό των πολιτών, όπως καταγράφεται σε τελευταίες δημοσκοπήσεις, ζητεί να υπάρξει χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος».

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: