1.3.15

Στους δρόμους της Μόσχας οι Ρώσοι για τον Μπόρις Νέμτσοφ ...

Ρωσία - Πορεία στη μνήμη του Νεμτσόφ - ΦΩΤΟ
ΦΩΤΟ...
Με τεράστια πλακάτ που έφεραν τη φωτογραφία του αδικοχαμένου Ρώσου πολιτικού Μπόρις Νέμτσοφ, χιλιάδες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους της Μόσχας, σε μια πορεία μνήμης στο πρόσωπό του.
 «Πέθανε για το...
μέλλον της Ρωσίας» ήταν το κεντρικό σύνθημα της πορείας, με τον αναβρασμό εντός και εκτός των συνόρων να εντείνεται και φωνές να κάνουν λόγο για πρωτοφανή φίμωση και ασύλληπτο πλήγμα ενάντια στη Δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν μίλησε εξ' αρχής για προβοκάτσια και υποσχέθηκε να χυθεί άπλετο φως για όσους κρύβονται πίσω από τη στυγερή δολοφονία. Πληροφορίες από τις αρχές, αλλά και πολιτικούς αναλυτές στη ρωσική τηλεόραση αναφέρουν πως έχει σημειωθεί πολύ μεγάλη πρόοδος στην έρευνα του εγκλήματος, αλλά απέκλεισαν το ενδεχόμενο να πρόκειται για πολιτική εξόντωση του πολιτικού, εξαιτίας της έντονης διαφωνίας του για το ουκρανικό ζήτημα.

Η πορεία που είχε προγραμματισθεί από την αντιπολίτευση ως διαμαρτυρία στους χειρισμούς Πούτιν στην Ουκρανία, μετατράπηκε μετά τη δολοφονία Νεμτσόφ σε πορεία μνήμης στο πρόσωπο του Ρώσο πολιτικού. Εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για συγκέντρωση τουλάχιστον 10.000 ανθρώπων που κατέβηκαν στους δρόμους της Μόσχας την Κυριακή. Αστυνομικές πηγές περιορίζουν το συγκεκριμένο αριθμό στις 7.000.

Καθ' όλη τη διάρκεια της πορείας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν πέριξ της συγκέντρωσης, με δυνάμεις καταστολής σε ετοιμότητα, αλλά ακόμη και ειδικές ομάδες με σκύλους που παρατηρούσαν το συγκεντρωμένο πλήθος προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή της πορείας.




Δεν υπάρχουν σχόλια: