14.11.13

Επίθεση στην κυβέρνηση από την ΕΤ 3, ετοιμάζει ο Τσίπρας...




Την στήριξή του στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ εξακολουθεί να εκφράζει με κάθε ευκαιρία ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πρόεδρό του Αλέξη Τσίπρα να μεταβαίνει σήμερα στη Θεσσαλονίκη για να...
παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ στις εγκαταστάσεις της ΕΤ 3, αναβάλλοντας την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Στη συνέντευξή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναδείξει την αποτυχία του success story του Αντώνη Σαμαρά, στο ίδιο πλαίσιο με αυτό που κινήθηκε κατά την ομιλία του στη Βουλή την περασμένη Κυριακή, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, ενώ αναμένεται να επιτεθεί στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

Στην Κουμουνδούρου άλλωστε, εκτιμούν ότι αυτή τη στιγμή οι επαφές με την τρόικα έχουν ως εξής: η τρόικα έρχεται και ελέγχει πώς πάνε οι στόχοι του προγράμματος, με αποτέλεσμα να γυρνά πίσω τις προτάσεις της κυβέρνησης, αξιώνοντας συγκεκριμένα αποτελέσματα, ενώ η κυβέρνηση από την πλευρά της «υποδύεται ότι διαπραγματεύεται» - όπως λένε - αφού «δεν διαπραγματεύονται άλλες πολιτικές, αλλά άλλους τρόπους συλλογής χρημάτων».
Την ίδια ώρα, για τον ΣΥΡΙΖΑ «αποκαλυπτικές των προθέσεων της κυβέρνησης» είναι οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη περί «αυτονόητων» απολύσεων γιατρών, οι οποίες μάλιστα δεν θα πρέπει να χρεωθούν στην τρόικα. «Σε μια περίοδο που η χώρα βιώνει πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, οι απολύσεις στο χώρο της Υγείας είναι εγκληματικές και η κυβέρνηση θα βρει τη σθεναρή αντίσταση της κοινωνίας στα σχέδιά της», σημειώνουν.

Παράλληλα, σκληρή κριτική ασκούν στον Αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τα όσα δήλωσε περί επιτυχίας του εθνικού στόχου με τις θυσίες του λαού και «ενίσχυσης της διαπραγματευτικής θέσης της χώρας». «Δεν είναι μόνο ο τρόπος που επιτυγχάνεται το πρωτογενές πλεόνασμα: συνεχίζεται η υστέρηση στις επιστροφές φόρων (€260 εκατ.), η συμπίεση των δημοσίων επενδύσεων (πάνω από €1,5 δισ.) και των πρωτογενών δαπανών (€1,5 δισ.). Είναι ότι δεν πείθουν ο κ. Σταϊκούρας και ο Πρωθυπουργός ότι αυτός ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος είναι αρκετός για να οδηγήσει σε μια βιώσιμη, αποτελεσματική και δίκαιη έξοδο από την κρίση», σχολίασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, «θυμίζοντας» στον κ. Σταϊκούρα ότι «δεν συμμετέχουν όλοι οι πολίτες ισότιμα στην επίτευξη του “εθνικού” στόχου».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «φοροεπιδρομή» στα χαμηλά και μεσαία στρώματα, «ασυλία» των πλουσίων και κατάρρευση του κοινωνικού κράτους. «Το κατά πόσο, τέλος, ενδυναμώνεται η διαπραγματευτική θέση της χώρας φαίνεται και από τα συνεχή “πάρε-δώσε” με την τρόικα και τους σκιέρ αξιωματούχους της ΕΕ», κατέληξε.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: