31.7.13

Θα μας βρουν απέναντί τους...



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

Ανακοίνωση για τις συλλήψεις διαδηλωτών και εργαζομένων της ΕΡΤ στον Υμηττό.

Την  αδυναμία της να επιβάλει τα αντιδημοκρατικά της σχέδια επιχειρεί να...
κρύψει η κυβέρνηση με τη μήνυση κατά αγνώστων, που υπέβαλε ο διαχειριστής της περιουσίας της ΕΡΤ κ. Γκίκας Μάναλης, οδηγώντας με χειροπέδες στο αυτόφωρο δημοσιογράφους και πολίτες που συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα 29 Ιουλίου στον Υμηττό ενάντια στο μαύρο σήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παραδίδουν μαθήματα αξιοπρέπειας και αυτό είναι το πιο ισχυρό όπλο απέναντι σε ένα καθεστώς σήψης και παρακμής. Ο δημοκρατικός λαός αναγνωρίζει την προσφορά τους και τις αξίες που υπερασπίζονται. Αντίθετα δεν αναγνωρίζει καμία ΔΤ, καμία ΝΕΡΙΤ, γι’ αυτό οι κυβερνητικές προσπάθειες να στηθεί ένας μηχανισμός παραπληροφόρησης και «παραπολιτισμού» πέφτουν στο κενό.
Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υποτίθεται ότι είναι ευρωπαϊκού προσανατολισμού, ενώ όσοι αντιστέκονται στην πολιτική της υποτίθεται ότι θέλουν την απομόνωση της χώρας. Όμως η Ευρώπη γέννησε το Διαφωτισμό και αυτοί κομίζουν τη βαρβαρότητα. Η Ευρώπη γέννησε απελευθερωτικές ιδέες και επαναστάσεις, όχι μόνο δωσίλογους, Τάγματα Εφόδου και ορδές ναζιστών.
Σήμερα στην Ελλάδα, και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, μπορεί να δημιουργηθεί ένα ισχυρό πολιτικό και πολιτιστικό ρεύμα εξόδου από την καπιταλιστική κρίση και τη σύγχρονη βαρβαρότητα. Οι εργαζόμενοι στο χώρο του πολιτισμού και της ενημέρωσης θα είναι από τους πρώτους που θα το αναδείξουν και θα το διαδώσουν.
Γι’ αυτό η κυβέρνηση και οι κηδεμόνες της Ε.Ε. και του ΔΝΤ επιμένουν να αλώσουν την ενημέρωση και να σφραγίσουν τον πολιτισμό. Γι’ αυτό θα μας βρουν απέναντί τους και θα ηττηθούν.
Καταδικάζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να οδηγήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, και μάλιστα με κατασκευασμένες κατηγορίες, τους συλληφθέντες του Υμηττού. Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια παραπληροφόρησης και κατασκευής ψευδών κατηγοριών.
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
ΑΘΗΝΑ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013


financialcrimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: