29.4.13

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών...

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στις τάξεις των διεθνών μεταφορέων, καθώς μία σειρά από προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο δεν βρίσκουν λύση. Οι αυτοκινητιστές καταγγέλλουν την ανοχή αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος τους από τις ελληνικές Αρχές και ζητούν...
την άμεση λύση ζητημάτων τα οποία, όπως λένε, δημιουργούν θέμα επιβίωσης για ολόκληρο τον κλάδο.

Τα μέλη της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ) θα καθορίσουν τη στάση τους στις 9 Μαΐου στο ξενοδοχείο Porto Palace στη Θεσσαλονίκη.

«Η οργή και η αγανάκτηση των μελών της ΟΦΑΕ έχει φτάσει στο αποκορύφωμά τους, αφού ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η παράνομη μεταφορά από τρίτων χωρών αυτοκίνητα που υφίστανται καθημερινά, δεν αποτελεί πλέον μεμονωμένο περιστατικό αλλά καθημερινό φαινόμενο, ξεπερνώντας κάθε όριο» αναφέρει η ΟΦΑΕ.

«Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Ομοσπονδίας προς την Πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα και να προστατεύσει τους ίδιους και την ελληνική οικονομία, αυτές αποτελούν φωνή βοώντος εν τη ερήμω και πέφτουν στο κενό» σημειώνει η οργάνωση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΦΑΕ κ. Απόστολο Κενανίδη, «κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί λέγοντας συνέχεια τα ίδια». «Ενημερώνουμε όλους τους αρμοδίους διαχρονικά, αλλά ουδείς έχει το πολιτικό σθένος να κάνει κάτι. Είτε δεν μπορεί, είτε δεν θέλει. Όπως και να έχει όμως η κατάσταση εμείς έχουμε φτάσει στο μη περαιτέρω και είμαστε αναγκασμένοι να λάβουμε μέτρα προκειμένου να προστατεύσουμε όχι απλά τον κλάδο αλλά και την ίδια την ύπαρξή μας» αναφέρει.

Όπως λέει, τα βασικότερα προβλήματα είναι η παράνομη μεταφορά και ο αθέμιτος ανταγωνισμός. «Φορτηγά τρίτων χωρών αλλά και ανατολικών χωρών που ανήκουν στην ΕΕ εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς να υπόκεινται τον παραμικρό έλεγχο στα σύνορα, στα τελωνεία φόρτωσης και εκφόρτωσης, αλλά και σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας» υπογραμμίζει η ΟΦΑΕ.

Χαρακτηριστικά, όπως επισημαίνει η οργάνωση, κανείς δεν ελέγχεται ελέγχει για μία σειρά από πράγματα όπως:

- το πόσα λίτρα καυσίμου μεταφέρουν (έχουν κατά κανόνα 1.300 λίτρα, έναντι του νόμιμου που είναι 200 λίτρα),
- εάν τηρείται η νομιμότητα μεταφοράς,
- εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο,
- εάν πληροί όλες τις προδιαγραφές οδικής ασφάλειας,
- εάν ο οδηγός είναι ασφαλισμένος και
- εάν υπάρχουν τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την ΟΦΑΕ, οι εν λόγω παραβάσεις στοιχίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στην ελληνική οικονομία, την ώρα που η ανεργία για τους έλληνες αυτοκινητιστές υπερβαίνει το 55% και η συρρίκνωση του εισοδήματος ξεπερνά το 60%.

«Η διοίκηση της ΟΦΑΕ θα ζητήσει να έχει συνάντηση με την τρόικα προκειμένου να τους ενημερώσει για τα προβλήματα της μεταφοράς στην Ελλάδα, ευελπιστώντας πως μόνο αυτή μπορεί πλέον να παρέμβει και να υποχρεώσει την ελληνική κυβέρνηση να κάνει επιτέλους κάτι» καταλήγει η ανακοίνωση....
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: