1.1.13

«Σταθερή η κατάσταση του Τσάβες»...


Ο Ούγκο Τσάβες βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και πέρασε τη χθεσινή ημέρα με τις κόρες του, ανέφερε ο υπουργός Επιστημών και γαμπρός του ηγέτη της Βενεζουέλας.

«Συμπατριώτες, μην πιστεύετε τις ... κακόβουλες φήμες» έγραψε ο Χόρχε Αρεάσα, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Ρόσα Βιρχίνια, κόρη του Τσάβες, σε μήνυμά του μέσω twitter από την Αβάνα όπου βρίσκονται στο πλευρό του προέδρου.

«Ο πρόεδρος Τσάβες πέρασε την ημέρα ήσυχα και (σε) σταθερή (κατάσταση), με την συντροφιά των κορών του», πρόσθεσε.

Ο Τσάβες δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας του.

Σύμφωνα με αξιωματούχους, υπέστη απροσδόκητη αιμορραγία συνεπεία της περίπλοκης, εξάωρης επέμβασης στην περιοχή της λεκάνης, και οι γιατροί χρειάστηκε επίσης να αντιμετωπίσουν μια λοίμωξη του αναπνευστικού.

Η ενδεχόμενη παραίτηση του Τσάβες για λόγους υγείας ή ο θάνατός του θα ανέτρεπε το πολιτικό σκηνικό στη Βενεζουέλα, όπου το σοσιαλιστικό του πείραμα τον έχει κάνει ήρωα για την φτωχή πλειονότητα αλλά παρία για την παλιά ελίτ και την αντιπολίτευση, πολλά στελέχη της οποίας επιμένουν να τον χαρακτηρίζουν δικτάτορα παρά τις εκλογικές του νίκες.

Η κατάσταση του προέδρου της Βενεζουέλας, ο οποίος πάσχει από καρκίνο, απασχολεί γενικότερα την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής, ειδικά χώρες με αριστερές κυβερνήσεις όπως η Κούβα, η Βολιβία και ο Ισημερινός, που έχουν οικοδομήσει στενές σχέσεις με το Καράκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: