31.1.13

Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας τα δάνεια στον Καρούζο...

Έρευνα για τον υπέρογκο δανεισμό του επιχειρηματία Γιάννη Καρούζου και της συζύγου του, έχει ξεκινήσει η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου, ζητώντας, με έγγραφό της προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, τα στοχεία των φακέλων.
Συγκεκριμένα, η...
εισαγγελέας ζητά τα στοιχεία ταυτότητας των τραπεζικών στελεχών που γνωμοδότησαν θετικάστον δανεισμό των εταιρειών του Γιάννη Καρούζου και της συζύγου του Ρεβέκκας Σκαφτούρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ο δανεισμός του ομίλου Καρούζου εκτιμάται ότι αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 300 εκατ. ευρώ, και αντικείμενο της έρευνας της κ.Παπανδρέου είναι να διαπιστωθεί η νομιμότητα χορήγησης των δανείων, αν δηλαδή πρόκειται για επισφαλή δάνεια.

Με βάση τα στοιχεία που θα αποσταλούν από τις τράπεζες, η εισαγγελέας θα κρίνει αν τα στελέχη που εμπλέκονται στα δάνεια θα κληθούν είτε ως μάρτυρες, είτε ως ύποπτοι για την τέλεση αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Καρούζος συνελήφθη πριν από περίπου ένα μήνα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του εφετείου Πειραιά...
 http://crimenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: