1.1.13

Την ελπίδα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας μέσα στο 2013 εκφράζει η Ισπανία...


Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουΐς ντε Γκίνδος υποστήριξε την Τρίτη πως τρέφει ελπίδες ότι στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 θα διαπιστωθεί μία επιστροφή της οικονομίας στην δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Πιστεύω πως το 2013 θα είναι καλύτερο από το 2012» επεσήμανε ο υπουργός, μιλώντας...
στον ραδιοφωνικό σταθμό Cadena Ser, καθώς η κυβέρνηση προοικονομούσε για το 2012 συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 1,5% και ο,5% για το 2013.

Όσον αφορά την ανεργία, που πλήττει τον έναν στους τέσσερις εργασιακά ενεργούς πολίτες, ο ντε Γκίνδος υποστήριξε πως «έχουν αρχίσει να τίθενται οι βάσεις ώστε κατά το τέταρτο τρίμηνο του φετινού χρόνου να αρχίσουμε να καταγράφουμε θετικούς δείκτες αύξησης της εργασίας».

Ο δείκτης ανεργίας, σύμφωνα με το εθνικό ινστιτούτο στατιστικής, έχει ξεπεράσει το ιστορικό υψηλό του 25%, φθάνοντας το τέταρτο τρίμηνο το 25,02%, το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό -μετά την Ελλάδα- στον προηγμένο βιομηχανικά κόσμο.

Κατά τον Ισπανό υπουργό, για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 αναμένεται να έχει καταγραφεί «μία πιο έντονη κάμψη» του ΑΕΠ σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο, οπότε η οικονομική δραστηριότητα της χώρας είχε συρρικνωθεί κατά 0,3%.

«Ευελπιστούμε, όμως, πως κατά το τρίτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς θα έχουμε θετικούς δείκτες ανάπτυξης», ευχήθηκε ο ντε Γκίνδος.

Η τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης έχει βυθισθεί στην ύφεση και οι επίσημες προβλέψεις για συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 0,5% το 2013 αμφισβητούνται από πολλούς αναλυτές και ιδρύματα. Η ΕΕ και ο ΟΟΣΑ εκτιμούν στις δικές τους προβλέψεις πως το Ισπανικό ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 1,4% το 2013...
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: