1.12.12

Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζεται η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ...

Με τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του κόμματος συνεχίζεται σήμερα, Σάββατο η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, το καθοριστικό βήμα για την... μετάβασή του στις δομές και τις λειτουργίες ως ενιαίου κόμματος. Οι εργασίες της συνδιάσκεψης κορυφώνονται αύριο, Κυριακή, με τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την εκλογή του νέου κεντρικού οργάνου.

Το νέο κεντρικό όργανο θα ονομάζεται κεντρική πολιτική επιτροπή και θα έχει την οργανωτική ευθύνη του ιδρυτικού συνεδρίου, που προγραμματίζεται για την Άνοιξη.

Η συνδιάσκεψη πραγματοποιείται τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητά ένα εναλλακτικό, πιο ρεαλιστικό πολιτικό σχέδιο, το οποίο -σύμφωνα με τον Αλ.Τσίπρα- «οφείλει να είναι πειστικό, να αντέχει στην πιο σκληρή κριτική και να απαντά στα πιο ανήσυχα ερωτήματα».

Στην ομιλία του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε την ετοιμότητα του κόμματος να αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας και «να τα καταφέρει παρά το γεγονός ότι θα γίνει μέσα στις χειρότερες συνθήκες οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής διάλυσης».

Η Κεντρική Επιτροπή, το όργανο που θα καθοδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο της Άνοιξης, θα αποτελείται από 301 μέλη. Από αυτά, τα 226 (75%+1) θα εκλεγούν απευθείας από τη Συνδιάσκεψη και τα 75 (25%) θα υποδειχθούν από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Στη μεταβατική φάση από την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη έως το Ιδρυτικό Συνέδριο, την κεντρική πολιτική ευθύνη για τη συνολική δράση του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ έχει το Κεντρικό Όργανο. Αυτό αφορά και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του φορέα.

Στην εισήγηση για τα οργανωτικά θέματα, περιγράφεται ένας «φορέας πλουραλιστικός, που σέβεται τις διαφορετικές ιδεολογικές και ιστορικά διαμορφωμένες ευαισθησίες, που αναγνωρίζει τη δυνατότητα ύπαρξης διαφορετικών πολιτικών εκτιμήσεων και δίνει έδαφος να καλλιεργηθούν απρόσκοπτα».

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: