30.12.12

Ο εξ απορρητων έκανε μπίζνες και με τη Βίσση...


Βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στο «μάτι του Κυκλώνα», μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο στον ΕΟΤ. Μπορεί να μην τους συνέδεε ποτέ βαθιά φιλία, ωστόσο μεταξύ του πρώην γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Νίκου Καραχάλιου και του... ειδικού του συμβούλου Κώστα Βασιλάκου είχε αναπτυχθεί μεγάλη εμπιστοσύνη. Τόση που, σύμφωνα και με τις καταγγελίες των εργαζομένων στον Οργανισμό, είχε κάνει τον πρώην γενικό να του εμπιστευτεί «εν λευκώ» το μπλοκ των επιταγών του ΕΟΤ. Εμπιστοσύνη που φαίνεται πως δεν τίμησε τελικά ο «εξ απορρήτων» του γενικού...
Γνωρίστηκαν πριν από λίγα χρόνια σε μια κοινωνική εκδήλωση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμπάθεια μεταξύ των δύο ανδρών ήταν... «ακαριαία», αφού εντόπισαν χωρίς κόπο κοινά ενδιαφέροντα. Ο Νίκος Καραχάλιος, ένας εργένης «μπον βιβέρ» με μεγάλη αγάπη στα κοσμικά κέντρα, στις ωραίες ξανθές και τις γνωστές πίστες, είχε πολλά να συζητήσει με τον Κώστα Βασιλάκο, συνιδιοκτήτη εταιρείας αθλητικών ειδών με την Αννα Βίσση και... κινούμενο ανάμεσα στους κύκλους των σελέμπριτι.

Ηταν δεδομένη
Οι κοινές τους παρέες ενίσχυσαν τη γνωριμία τους, ενώ και οι ταυτόσημες απόψεις τους για την επικοινωνία, τις καινοτομίες και τις πρωτότυπες ιδέες τούς ένωσαν ακόμη περισσότερο. Οταν ο Νίκος Καραχάλιος ανέλαβε γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, τον περασμένο Αύγουστο, η συνεργασία τους ήταν και για τους δύο μάλλον... δεδομένη.

Από την 1η Σεπτεμβρίου ο Βασιλάκος είχε ήδη αναλάβει ως ειδικός σύμβουλος. Και έκτοτε, λένε οι εργαζόμενοι, «έλυνε κι έδενε» στον Οργανισμό. Μετά το καλοκαίρι, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκος Καραχάλιος βρέθηκαν να συνεργάζονται για την ανάδειξη του ελληνικού τουρισμού. Το σύνθημα του γεν. γραμματέα για εξωστρέφεια, αλλά και οι ιδέες του για τις κινήσεις προβολής στο εξωτερικό και τη σταθεροποίηση των μεγεθών του έβρισκαν σύμφωνη την πολιτική ηγεσία.
Από τις αρχές Σεπτεμβρίου που βρέθηκε ως ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, ο Κώστας Βασιλάκος αποτελούσε πρόσωπο υπεράνω υποψίας. Με δηλωμένη την εμπιστοσύνη του προϊσταμένου του Νίκου Καραχάλιου, ο σύμβουλος φαίνεται πως... «έλυνε και έδενε» στον Οργανισμό.

Ο Κώστας Βασιλάκος σπούδασε σε καλό πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας και, όπως αναφέρει στο προσωπικό του site στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, πραγματοποίησε το μεταπτυχιακό του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πριν αναλάβει χρέη ειδικού συμβούλου στον ΕΟΤ, είχε εργαστεί σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που είναι και ιδιοκτήτρια ΠΑΕ, καθώς και στη ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αποστολή».

Το επιχειρηματικό του «άνοιγμα» το τόλμησε με τη σύσταση στην Ελλάδα θυγατρικής εταιρείας διεθνούς φίρμας αθλητικών ειδών - η «μαμά» εταιρεία είναι από τη Δανία. Σε αυτήν, ο Κ. Βασιλάκος επέλεξε ως κεντρικό πρόσωπο για την Ελλάδα, την Αννα Βίσση. Η επωνυμία της εταιρείας ήταν «Character Since 1923 Α.Ε.» και ο Κ. Βασιλάκος εμφανιζόταν ως διευθύνων σύμβουλος, και ως μέτοχος ο πρώην σύντροφός της τραγουδίστριας, Χρήστος Ψωμόπουλος. Ο Βασιλάκος δήλωνε πως οι οικονομικοί στόχοι της Α.Ε. για το 2009 αναμένονταν στο 1,1-1,2 εκατ. €.

Για τα εγκαίνια της εταιρείας στην Ελλάδα, που είχαν πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2009, είχε διοργανωθεί ένα μεγάλο event σε loft της Πειραιώς, στο οποίο είχε δώσει το «παρών» η αφρόκρεμα της ελληνικής σοουμπίζ. Η Αννα Βίσση είχε παρουσιάσει τη δική της συλλογή ρούχων της δανέζικης φίρμας και άπαντες έσπευδαν τότε να φωτογραφηθούν δίπλα στον Κ. Βασιλάκο και τους λαμπερούς συνεταίρους του.

Το σόου
Παρουσιαστές του σόου, που είχε στηθεί ειδικά για τη βραδιά, ήταν ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και η Αναστασία Περράκη, ενώ είχαν επιστρατευθεί για την ψυχαγωγία των σελέμπριτι οι Playmen, Professional Sinnerz με τον Κόμη Χ και οι Emigre. Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν ο Λάκης Γαβαλάς, η Χρυσάνθη Ντάφλα, η Ζωή Λάσκαρη με την κόρη της Μαρία - Ελένη, η Δέσποινα Ολυμπίου, ο Ορφέας Αυγουστίδης κ.ά.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου, η εταιρεία είχε στόχο για το 2009 να δημιουργήσει ένα δίκτυο διανομής 80-100 σημείων και από το 2010 να ξεκινήσει δυναμική περαιτέρω ανάπτυξη.

Ο τζίρος που προβλεπόταν για το 2009 ήταν γύρω στο 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά έκλεισε οριακά χαμηλότερα (1,1-1,2 εκατ. ευρώ) λόγω της κρίσης.

Η ΚΑΖΟΥΡΑ ΣΤΟ TWITTER KAI H ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ
Παρότι ο Νίκος Καραχάλιος δεν είναι ιδιαίτερος... φαν των νέων μέσων κοινωνικής δικτύωσης, έχει αντιληφθεί την αξία και τη σημασία τους. Μόνο που δεν αποτελεί και το πιο... δημοφιλές πρόσωπο. Οι χρήστες του Διαδικτύου δεν του χαρίστηκαν όταν, εκ παραδρομής όπως ισχυρίστηκε μέλος της ομάδας του, στο προφίλ του στο Ιντερνετ είχε γράψει ότι ήταν 28 ετών (είναι γεννηθείς του 1969). Οι «θαμώνες» του Twitter και του Facebook έσπευσαν να το σχολιάσουν ποικιλοτρόπως, προσθέτοντας ειρωνείες και υπερβολές, όπως ότι βάφει τα μαλλιά του.

Στα σχόλια, ο Καραχάλιος απάντησε μέσω των συνεργατών του ότι είναι... 38 ετών και ότι τα περί βαφής είναι «προφανέστατα ψευδή». Οσον αφορά τις σχέσεις του με την υπουργό Τουρισμό φαίνεται πως κλονίστηκαν μετά το περιβόητο βίντεο του Λονδίνου, όπου δεκάδες νεαροί -δήθεν αυθόρμητα- χορεύουν συρτάκι στις όχθες του Τάμεση.

Ανάμεσά τους, η κάμερα «έπιασε» την ίδια την υπουργό, που φαινόταν να απολαμβάνει τις σκηνές, φωτογραφίζοντας με το κινητό της τηλέφωνο. Το βίντεο κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, αλλά δεν άρεσε. Στα social media υπήρξε για αρκετές μέρες ο... περίγελος των χρηστών, που σχολίαζαν το... φολκλόρ της διαφημιστικής απόπειρας, αλλά και την παρουσία της Ολγας Κεφαλογιάννη.
Από τη Μύκονο στις απλωτές του ΕΟΤ

Για όσους τον γνωρίζουν προσωπικά, η εξέλιξη της πορείας του στον ΕΟΤ δεν ήταν... κεραυνός εν αιθρία. Από όπου έχει περάσει, λένε, ο Νίκος Καραχάλιος έχει συγκρουστεί, έχει αποχωρήσει «επεισοδιακά» και έχει φύγει καταγγέλλοντας.

Οι ίδιοι υπενθυμίζουν τη σειρά των... αποχωρήσεών του από τις θέσεις που κατά καιρούς κατείχε.

Σε αντίθεση με τον επαγγελματικό του βίο, στις παρέες ο Νίκος Καραχάλιος είναι ένα πρόσωπο προσφιλές. Ο «μποέμ» απόφοιτος του Κολλεγίου Αθηνών, που μπήκε στην πολιτική χάρη στην προσωπική του φιλία με τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μπορεί να μη φημίζεται για τις σωστές επιλογές συνεργατών του, ωστόσο όσοι τον ξέρουν τον προσδιορίζουν ως... «ψυχή» της παρέας.

Προτιμά τις ξανθές
Με συντροφιά τις ξανθές, ωραίες μοντέλες, γυμνάστριες και ηθοποιούς -όπως η Ζέτα Δούκα και η Γιάννα Νταρίλη-, ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ δεν φαίνεται να χάνει ποτέ την ευκαιρία να τα πιει σε κάποιο από τα κοσμικά κέντρα, να «τα σπάσει» στις μεγάλες πίστες και να επισκεφθεί την αγαπημένη του παραλία της Ψαρού στη Μύκονο.

Την ίδια στιγμή, πρόσωπα από τον κύκλο του τον χαρακτηρίζουν ως αμετροεπή, που «χάνει τον έλεγχο όταν πρόκειται να αυτοπροβληθεί, κυνηγώντας τον φακό όπου εμφανίζεται».

Χαρακτηριστικό του θεωρείται επίσης το ότι ενθουσιάζεται με κάθε νέα του γνωριμία, μέχρι να... παρεξηγηθεί και να ενθουσιαστεί με την επόμενη!

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: