15.8.12

«Χωρίς προκαταλήψεις» αντιμετωπίζει η Ισπανία το θέμα του δανεισμού, εκτιμά ο Όλι Ρεν...


«Αν και δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις...
H κυβέρνηση της Ισπανίας αντιμετωπίζει «με ανοιχτό μυαλό» το ενδεχόμενο να υποβάλλει ένα νέο αίτημα για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους εταίρους της, δήλωσε ο Όλι Ρεν, τονίζοντας πάντως ότι «καμία απόφαση» έχει ληφθεί μέχρι στιγμής.
«Είμαστε έτοιμοι να...
αναλάβουμε δράση σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα (δανεισμού) από ένα κράτος-μέλος (της ΕΕ). Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει προκαταλήψεις για το ζήτημα, αν και δεν έχει ληφθεί απόφαση για αυτό» είπε ο Ρεν στη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του πρακτορείου Bloomberg.

Αν και αρχικά είχε απορρίψει το ενδεχόμενο, πλέον η Μαδρίτη δεν αποκλείει το να υποβάλλει ένα τέτοιο αίτημα στην ΕΕ, με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της δανειζόμενη από τις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 29ης Ιουνίου, η Μαδρίτη εξασφάλισε την έγκριση της ΕΕ για την εκταμίευση έως 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα και την δέσμευση να μειώσει το έλλειμμά της.

Αναφερόμενος στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη συνολικά, ο Ρεν αναγνώρισε ότι «δυστυχώς» δεν υπάρχει μια γρήγορη λύση και ότι η κατάσταση απαιτεί μια «μακρά προσπάθεια» μεταρρυθμίσεων από πλευράς της ΕΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: