26.11.11

Στο Eurogroup της Τρίτης η απόφαση για εκταμίευση της 6ης δόσης, λέει ο Σόιμπλε...


Στην προσεχή συνεδρίαση του Εurogroup τη Τρίτη θα αποφασιστεί η εκταμίευση της έκτης δόσης ύψους 8 δισεκατομμυρίων ευρώ για την Ελλάδα, δήλωσε ο... Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η δήλωση έγινε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τους ομολόγους του από την Ολλανδία Γιαν Κις ντε Γιάγκερ και τη Φινλανδία Γιούτα Ούρπιλαινεν για την προετοιμασία του Eurogroup.

Και οι τρεις χώρες επιθυμούν την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εθελοντική αλλαγή ομολόγων της Ελλάδας όπως συμφωνήθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου.

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ακόμα ότι οι τρεις χώρες συμφωνούν στην πρόταση του Βερολίνου για τις αλλαγές στις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι υπουργοί ζήτησαν ακόμη να επεκταθεί ο ρόλος του ΔΝΤ για την καταπολέμηση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, αναφέρει το Dow Jones.

«Πρέπει να χτίσουμε ένα τείχος», είπε η Φινλανδή υπουργός ενώ ο Ολλανδός ομόλογός της πρόσθεσε ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει μέσω διμερών δανείων. Η Φινλανδή υπουργός επανέλαβε την αντίθεση της χώρας της για την έκδοση ευρωομολόγων.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: