1.11.11

DW: Έκτακτη Σύνοδος για την Ελλάδα στις Κάννες...


Μετά την ανακοίνωση Παπανδρέου για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί επικοινώνησαν σήμερα τηλεφωνικά για να συζητήσουν τις εξελίξεις και να συντονίσουν τα επόμενα βήματα.

Όπως ανακοίνωσε ο... εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Μέρκελ και Σαρκοζί θα συναντηθούν για συνομιλίες αύριο, Τετάρτη στις Κάννες, μια μέρα πριν την έναρξη της Συνόδου Κορυφής των G20. Το παρόν θα δώσουν κορυφαίοι εκπρόσωποι της ΕΕ, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ τόνισε ότι στο τηλεφώνημά τους Αγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί επανέλαβαν ότι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου θα «επιτρέψει την επιστροφή της Ελλάδας στην οικονομική ανάπτυξη». Γερμανία και Γαλλία επιθυμούν «σε συνεννόηση με τους ευρωπαίους εταίρους και το ΔΝΤ, την εκπόνηση ενός χρονοδιαγράμματος για την εφαρμογή των αποφάσεων» της Συνόδου Κορυφής.

Η Αθήνα έχει την εμπιστοσύνη των Βρυξελλών

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπέι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσαν στις Βρυξέλλες ότι η ΕΕ έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, όπως έχει συμφωνήσει με την ευρωζώνη και την διεθνή κοινότητα».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος έχουν «ληφθεί υπόψη». Χέρμαν βαν Ρομπέι και Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο δηλώνουν πεπεισμένοι ότι τα συμφωνηθέντα στη Σύνοδο Κορυφή της 26ης Οκτωβρίου είναι «ό,τι καλύτερο» για την Ελλάδα...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: