23.11.11

Την ιδρυτική της διακήρυξη παρουσίασε η Ενωτική Κίνηση...


Την ιδρυτική της διακήρυξη με σαφείς αναφορές κατά του Μνημονίου παρουσίασε η Ενωτική Κίνηση, η νέα πολιτική κίνηση των Νίκου Κοτζιά, Αλέξη Μητρόπουλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή, Αντώνη Κοτσάκα και Δημήτρη Τσουκαλά.
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το πρωί της Τετάρτης στην ΕΣΗΕΑ τόνισαν ότι...

η Ενωτική Κίνηση φιλοδοξεί να δώσει «πολιτική έκφραση στον κόσμο που ολοένα και περισσότερο αποδεσμεύεται από τα κόμματα και εναντιώνεται στα μνημόνια.

Οι παραπάνω υπογράμμισαν ότι η Ενωτική Κίνηση φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κίνημα πατριωτικό, αλλά και ένα κίνημα αλληλεγγύης, δημοκρατίας και ανάπτυξης που θα επιδιώξει να γίνει ο δίαυλος συνεργασιών των υγιών δυνάμεων του τόπου, προβάλλοντας και λύσεις για την έξοδο από την οικονομική κρίση και την κρίση αξιών και δίνοντας ελπίδα με τη διαμόρφωση ενός μεγάλου μετώπου.

«Είμαστε μία Κίνηση Ενότητας με πολιτική συμμαχιών. Στο επίκεντρο της κίνησής μας βρίσκονται το κοινωνικό ζήτημα και ο πατριωτισμός. Είμαστε μια κίνηση που ενωτικά παίρνει πρωτοβουλία ανασύνταξης της Δημοκρατικής Παράταξης. Μια κίνηση που συγκρούεται με το μνημόνιο και τις νέες μνημονιακές πολιτικές» περιέγραψε ο πανεπιστημιακός Νίκος Κοτζιάς που κατήγγειλε ότι «τείνουμε προς άρση της κυριαρχίας του λαού και της χώρας» με την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα που την στηρίζουν να υποκύπτουν στους συνεχείς εκβιασμούς Μέρκελ-Σαρκοζί και στις συνεχείς παραβιάσεις των Συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τα πολιτικά κόμματα δέχονται τους εκβιασμούς και στη συνέχεια τους μεταφέρουν στους πολίτες, αντί να καταγγείλουν τον κ. Όλι Ρεν ότι υπερβαίνει τις αρμοδιότητές του» ανέφερε ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος και κατήγγειλε ότι η χώρα μας «έφτασε έως εδώ από την ψοφοδεή υποτέλεια του πολιτικού προσωπικού περισσότερο και όχι τόσο από τα δημοσιονομικά» εκτιμώντας ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα βάλει την υπογραφή που απαιτεί η τρόικα διότι δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά μετά τις συνεχείς εκχωρήσεις τις οποίες αποδέχθηκε».

«Ο πόλεμος που έχει ξεκινήσει είναι ανάμεσα στους λαούς και τις τράπεζες» ανέφερε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, πρώην πρόεδρος της ΟΤΟΕ και δήλωσε βέβαιος ότι «η Ενωτική Κίνηση μπορεί να δώσει το όραμα του ξεσηκωμού στον κόσμο που βράζει και θέλει όραμα και αριστερή ηγεσία να τον οδηγήσει».

«Δεν θέλουμε να αποδειχθούμε ούτε υπήκοοι ούτε και υπάκουοι» ανέφερε ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι η Ενωτική Κίνηση βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους εν ενεργεία βουλευτές διότι είναι ανοιχτή σε συνεργασίες και γιατί αυτή η πολιτική πρωτοβουλία δεν έχει καμία σχέση με προσωπικές φιλοδοξίες.

Τα μέλη της Ενωτικής Κίνησης δεν απέκλεισαν ούτε και το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στις επικείμενες εκλογές. Ξεκαθάρισαν όμως ότι «δεν πρόκειται να προσχωρήσουν σε κανένα κόμμα αλλά στόχο έχουν να συνεργαστούν με όλες τις υγιείς αντιμνημονιακές δυνάμεις που έχουν και πρόταση διακυβέρνησης».

«Σήμερα πλειοψηφία είναι οι δυνάμεις με προοδευτικό προσανατολισμό και εμείς φιλοδοξούμε να λειτουργήσουμε ως καταλύτης για συνεργασίες οι οποίες μπορεί να είναι εκλογικές» ανέφερε ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Κοτσακάς.

Στην «πρωτοφανή επίθεση που δέχεται ο λαός και μαζί και αξίες όπως αυτές της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης», αλλά και στην προοπτική να λειτουργήσει η Ενωτική Κίνηση ως «δύναμη αντίστασης» που «θα δώσει όραμα» γιατί εμπεριέχει την πείρα ανθρώπων με σημαντική πνευματική και πολιτική παρουσία αναφέρθηκε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ψύλλος που συντόνισε τη συζήτηση.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και ο καθηγητής Κώστας Μπέης οποίος υπογράμμισε την ανάγκη η Ενωτική Κίνηση να έχει ένα καθαρό στίγμα για τη θέση που πρέπει να έχει χώρα απέναντι στις ραγδαίες εξελίξεις στην ευρωζώνη και την ΕΕ. Τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής ενημέρωσαν ότι από αύριο τίθεται σε λειτουργία και η ηλεκτρονική σελίδα στη διεύθυνση
www.enotiki.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: