8.11.11

Υπό ασφυκτική πίεση ο Μπερλουσκόνι...


Κρίσιμη κοινοβουλευτική ψηφοφορία για τον κρατικό ισολογισμό αντιμετωπίζει σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εν μέσω ασφυκτικών πιέσεων για ... παραίτησή του και «ανταρσίας» στους κόλπους του κόμματός του.

Εν τω μεταξύ, νέο ρεκόρ σημείωσαν νωρίτερα στις διεθνείς αγορές οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με αυτήν του 10ετούς να εκτινάσσεται στο 6,73%.

Ο Μπερλουσκόνι έχει διαψεύσει τις πληροφορίες που είχαν κυκλοφορήσει χθες περί επικείμενης παραίτησής του χαρακτηρίζοντας τις ως «κουτσομπολιά που στερούνται βάσης».

«Δεν φεύγω» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Il Giornale, η οποία ανήκει στον αδελφό του. Στο σχετικό άρθρο ο Μπερλουσκόνι παρομοιάζεται με το Χριστό και οι «αντάρτες» με τον Ιούδα. «Θέλω να κοιτάξω στα μάτια αυτούς που θα με προδώσουν», φέρεται να είπε.

Οι πιθανότητες να χάσει στη σημερινή ψηφοφορία μειώνονται, καθώς η κεντρο-αριστερή αντιπολίτευση ενδέχεται να απέχει προκειμένου να υπογραμμίσει την έλλειψη στήριξης στο πρόσωπο του πρωθυπουργού χωρίς να εμποδίσει την αναγκαία έγκριση του ισολογισμού. Η αντιπολίτευση πάντως ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση μομφής, με την αντίστοιχη ψηφοφορία να διενεργείται εντός των επόμενων ημερών.

Αν χάσει στη σημερινή ψηφοφορία, ο πρωθυπουργός μπορεί είτε να παραιτηθεί αμέσως, είτε να του δοθεί εντολή από τον πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: