29.10.11

Ανυπόστατες οι καταγγελίες Λοβέρδου, λένε καρδιοχειρουργοί του «Παίδων» Αγία Σοφία...


Οργισμένη είναι η αντίδραση δύο καρδιοχειρουργών του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» - το οποίο εδώ και μέρες είναι εκτός λειτουργίας - απέναντι στις καταγγελίες του ... υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, τις οποίες και αμφισβητούν.

«Σε ποιό πόρισμα βασίστηκε για να ξεστομίσει τέτοιες ανυπόστατες κατηγορίες και ύβρεις εναντίον των γιατρών;» ρωτούν οι δύο καρδιοχειρούργοι απευθυνόμενοι στον υπουργό και τονίζουν ότι «δεν έχει γίνει μέχρι τώρα καμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση και δεν έχουν λάβει γνώση για καμία αναφορά για οτιδήποτε, ούτε έχουν κληθεί να απαντήσουν σε καμία ερώτηση».

Επισημαίνουν ότι ο κ.Λοβέρδος ενδεχομένως βιάστηκε να προδικάσει το αποτέλεσμα μιας «προαποφασισμένης ΕΔΕ» και αναρωτιούνται αν σκοπός του υπουργείου και της διοίκησης του νοσοκομείου είναι «να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την απόφασή του να καταργηθεί το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Αγία Σοφία και να στέλνονται οι μικροί ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα, ανάγοντάς το σε θέματα διαμάχης γιατρών».

Οι γιατροί ζητούν από τον υπουργό Υγείας να διερευνήσει προσωπικά το θέμα και να αναλάβει την ευθύνη όσων λέει. «Να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές δηλώσεις του με τον ίδιο τρόπο και μέσα που το έκανε».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών αποκαλεί τερατώδη τα όσα συμβαίνουν και λέγονται από την πλευρά του υπουργείου Υγείας και επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι «φαίνεται πως η σπίλωση και ο διασυρμός έχουν αναγορευτεί σε πάγια πολιτική πρακτική για τον υπουργό διάλυσης της Δημόσιας Υγείας».

«Όπως προκύπτει από δήλωση των συναδέλφων καρδιοχειρουργών ουδέποτε συνέβησαν όσα κατήγγειλε μαινόμενος ο κ.Λοβέρδος» τονίζει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, ενώ αντίθετα τον κατηγορεί ότι «παρασιώπησε όλα εκείνα που πράγματι συνέβησαν και καταγγέλθηκαν εγγράφως και επωνύμως, δηλαδή το κλείσιμο της Εντατικής Μονάδας Παιδιών και συνεπώς της ίδιας της καρδιοχειρουργικής Κλινικής με σκοπό να διοχετευθούν τα περιστατικά στο Ωνάσειο».
ΤΑΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: