1.5.11

«Πόθεν έσχες» για όλα τα ακίνητα...


Είχατε ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ αλλά αγοράσατε προ 2-3 ετών ακίνητο αντικειμενικής αξίας 250.000 ευρώ και έως τώρα κανείς εφοριακός δεν είχε μπει στον κόπο να σας φωνάξει για μια ολιγόλεπτη συζήτηση; Αν ναι, τότε το... πάρτι της ασυδοσίας μάλλον τελείωσε.

Οσοι ήδη αναγνώρισαν τον εαυτό τους στην παραπάνω περιγραφή, τότε είναι σίγουρο ότι στις αρχές της επόμενης εβδομάδας είτε θα τους επισκεφτούν ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες της Εφορίας με τα laptop ανά χείρας είτε θα τους έρθει μέσω ταχυδρομείου στο σπίτι ειδικό σημείωμα να προσέλθουν στη ΔΟΥ «δι’ υπόθεσίν» τους. Δηλαδή θα τους ρωτούν «πόθεν έσχες το ακίνητό σου». Είναι μόνο ένα από τα 100 μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του μεγαλύτερου προγράμματος καταπολέμησης της φοροδιαφυγής των επόμενων ετών.

Στόχος να εισπραχθούν νέοι φόροι πάνω από 3,5 δισ. ευρώ, όπως προβλέπεται ήδη από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο θα υποβάλει η κυβέρνηση έως τις 15 Μαΐου στην τρόικα. Μάλιστα, επιδίωξη για το 2011 είναι να εισπραχθούν περί τα 500 εκατ. ευρώ. Τα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα ανακοινωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα την ερχόμενη Δευτέρα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: