30.5.11

Ερευνητές, πρώην κατάσκοποι και επικοινωνιολόγοι στην «υπηρεσία» του Στρος-Καν...


Αντιμέτωπος με την σφοδρότατη επίθεση που δέχεται από την αμερικανική Δικαιοσύνη, αλλά και τα μέσα ενημέρωσης, ο Ντομινίκ Στρος-Καν συγκεντρώνει μια ετερόκλητη, αλλά αξιοπρόσεκτη ομάδα ερευνητών, πρώην κατασκόπων της... CIA και επικοινωνιολόγων για να τον βοηθήσουν να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες απόπειρας βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης που τον βαραίνουν απέναντι στην καμαριέρα του ξενοδοχείου Sofitel.

Οι σύμβουλοι του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα έχουν τη δουλειά τους κομμένη στα μέτρα τους ο καθένας και ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση των νομικών προβλημάτων του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ προσπαθούν να περισώσουν ό,τι απέμεινε από τη φήμη του στην πατρίδα του τη Γαλλία.

Αυτός ενδεχομένως να είναι και ο λόγος που οι σπεσιαλίστες «περιορισμού της ζημιάς» έχουν όλοι τόσο διαφορετικές ιδιότητες. Τα άτομα που έχουν προσληφθεί ή οι υπηρεσίες των οποίων έχουν ζητηθεί πρόσκαιρα περιλαμβάνουν πρώην πράκτορες της CIA, έμπειρους ερευνητές εγκληματολογικών τμημάτων της Νέας Υόρκης και μερικούς από τους κορυφαίους ειδικούς επί των δημοσίων σχέσεων και με τις καλύτερες διασυνδέσεις στον γαλλόφωνο κόσμο.

Στην Ουάσινγκτον, η ομάδα του Στρος-Καν βρίσκεται στη διαδικασία της στρατολόγησης της TD International, μιας εταιρίας «στρατηγικής συμβουλευτικής» η οποία προσφέρει τόσο δημόσιες σχέσεις όσο και ερευνητικές υπηρεσίες και η οποία στελεχώνεται από πρώην αξιωματούχους της CIA και Αμερικανούς διπλωμάτες. Στην Νέα Υόρκη, ο παθών πολιτικός έχει προσλάβει μια εταιρία ιδιωτικών ερευνητών που ειδικεύονται σε εγκληματικές υποθέσεις.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μείνει «ακάλυπτος» στην χώρα του και έτσι στο Παρίσι η ομάδα του Στρος-Καν έχει ζητήσει ανεπισήμως συμβουλές από πρώην προσωπικούς συμβούλους που συνδέονται με την Euro RSCG, μία από τις μεγαλύτερες γαλλικές εταιρίες δημοσίων σχέσεων. Παρόλο που η εταιρία το αρνείται επισήμως, πηγή που πρόσκειται σε αυτούς του κύκλους, διαβεβαιώνει ότι όσοι τον συμβούλευαν στο παρελθόν, τον συμβουλεύουν και τώρα κρυφά.
TANEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: