1.5.11

Πάτρα: Συγκέντρωση των "Δεν Πληρώνω" στα δικαστήρια...


Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πατρών εκδικάζεται την προσεχή Τρίτη 3 Μαΐου, αγωγή που έχει καταθέσει το 2010 ο Δικηγορικός Σύλλογος της Πάτρας κατά της «Ολυμπίας οδού».

Ζητά την κατάργηση της σύμβασης παραχώρησης έργου, αλλά και τη... μη καταβολή διοδίων στον οδικό άξονα Ρίου – Ζευγολατιού.

Σε ανακοίνωση της Κίνησης Δεν Πληρώνω, τα μέλη της οποίας για την Τρίτη προγραμματίζουν στις 11 το πρωί συγκέντρωση στα δικαστήρια της Πάτρας, τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «οι εταιρίες της κοινοπραξίας εκβιάζουν, μια άβουλη όπως αποδεικνύεται ,κυβέρνηση στοχεύοντας σε επέκταση του χρόνου εκμετάλλευσης του έργου. Έτσι ολόκληρη περιοχή βρίσκεται σε ομηρία εταιριών που έχουν ακόμα το εθνικό δίκτυο Πατρών – Κορίνθου ως εργοτάξιο .Ούτε ένα χιλιόμετρο δεν είναι παραδομένο και εμείς συνεχίζουμε να πληρώνουμε διόδια και μετά τη λήξη της προθεσμίας που προέβλεπε ο νόμος κύρωσης της σύμβασης. Αυτό είναι κλοπή! Είναι κλέφτες! Και η κυβέρνηση καλύπτει αυτούς και τιμωρεί με 200ευρώ τους οδηγούς που αρνούνται την κλεψιά. Η σύμβαση παραχώρησης είναι κυρωμένη με νόμο ο οποίος αναφέρει ότι οποιαδήποτε τροποποίηση αυτής πρέπει να κυρώνεται με νέο νόμο. Ας μας πουν κυβέρνηση και εταιρίες ποιόν νόμο περί τροποποίησης ψήφισαν και πότε ; Βρίσκονται και οι δύο σε παράνομη συμπαιγνία, πατώντας ο ένας στις παραλείψεις του άλλου. Καλούμε κάθε χρήστη του δρόμου αυτού να μην παρανομεί …πληρώνοντας διόδια και να απαιτεί να του ανοίξουν την μπάρα διότι προβλέπεται από την σύμβαση ότι μεγάλο κομμάτι του έργου έπρεπε να έχει παραδοθεί στις 4 Απριλίου του 2011 και σήμερα δεν έχουμε ούτε χιλιόμετρο και απέχουμε πολύ από άποψη εργασιών.Καλούμε και την ελληνική δικαιοσύνη να επιβάλει την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά τα διόδια στο συγκεκριμένο δρόμο. Πρέπει όλη τη τοπική κοινωνία να απαιτήσει την άμεση παύση των διοδίων στο δρόμο Πατρών – Κορίνθου και τη κατάργηση της αποικιοκρατικής σύμβασης».
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: