1.5.11

Alter: Εν αναμονή της οριστικής απόφασης...


Η ανακοίνωση του Alter την Παρασκευή το μεσημέρι, με την οποία ενημέρωνε ότι οι διαπραγματεύσεις για τη σωτηρία του σταθμού συνεχίζονται, δημιούργησε μία μικρή ελπίδα ότι τελικά θα... αποφευχθεί το λουκέτο.

Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, οι πιθανότητες να τα βρουν τα εμπλεκόμενα μέλη είναι ελάχιστες, αλλά όπως είπε o άνθρωπος που μετέχει στη διαδικασία "όσο υπάρχουν έστω και αυτές οι μικρές πιθανότητες, δεν μπορούμε να μιλάμε για το τέλος του Alter".

Οι τράπεζες συζητούν πλέον μόνες τους!

Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι τις 5 Μαίου, θα υπάρξει οριστική απάντηση που αυτή τη φορά δεν θα δίνει κανένα περιθώριο επαναδιαπραγμάτευσης. Και προσθέτουν με νόημα ότι αυτή τη φορά η προσπάθεια γίνεται απευθείας από τους μεγαλοπιστωτές, με τον Κώστα Γιαννίκο αλλά και τον Γιώγρο Κουρή να παραμένουν ουσιαστικά παρατηρητές. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που ο διευθύνων σύμβουλος του σταθμού, για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες, δεν έδωσε υπόσχεση πληρωμής δεδουλευμένων.

Οι δύο βασικές πιστώτριες τράπεζες, βλέποντας το αδιέξοδο σε όλες τις προηγούμενες συζητήσεις, αποφάσισαν να δράσουν πλέον μόνες τους με βασικό κριτήριο να διαπιστώσουν αν μπορούν να σώσουν μέρος των χρημάτων τους.

Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, "κρατούν μικρό καλάθι", αφού έχουν βαρεθεί να ακούν για διαπραγματεύσεις και συνεχίζουν τις συνελεύσεις για να καθορίσουν την περιατέρω στάση τους- με τις επισχέσεις εργασίας να έχουν ήδη "νεκρώσει" τον σταθμό.

Οι κινήσεις Γιαννίκου "πυροδοτούν" νομικές εξελίξεις

Παράλληλα, η είδηση που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Η Αξία" για επαφές του κ.Κώστα Γιαννίκου προκειμένου να πουλήσει (;) επιχειρήσεις του (γινόταν λόγος για τα θέατρα Παλλάς, Αλίκη, Δημήτρης Χορν και την εφημερίδα "Ο Κόσμος του Επενδυτή"), θορύβησε κάποιους παρουσιαστές του σταθμού, οι οποίοι μελετούν την προσφυγή στην δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από την έκβαση των νέων διαπραγματευσεων. Βασικό ρόλο σε αυτήν τους την απόφαση, έπαιξαν οι αποκαλύψεις του Γιώργου Τράγκα μέσα από τον Real Fm, σύμφωνα με τις οποίες η διαχείριση του κ. Γιαννίκου (ο οποίος φέρεται να ετοιμάζεται να μεταβιβάσει περιουσιακά του στοιχεία), απαιτεί διερεύνηση!

Ο Γ. Τράγκας αποκάλυψε ότι η εταιρεία του κ. Κώστα Γιαννίκου "Modern Times", αγόραζε και διαχειριζόταν ξένο πρόγραμμα, κυρίως ταινίες αλλά και παιδικά προγράμματα και στη συνέχεια πουλούσε (!) στο σταθμό τα δικαιώματα αυτά, σε υπερδιπλάσιες τιμές, μέσω διαφημιστικών εταιρειών! Η τακτική αυτή, είπε ο Γιώργος Τράγκας, "φόρτωσε" τον σταθμό με ποσά από 150 εως 180 εκατομμύρια ευρώ! Αν σκεφτεί κανείς ότι τα χρέη του Alter προς τις τράπεζες είναι από 250 έως 300 εκατ. ευρώ, αντιλαμβάνεται ότι το βάρος που προστέθηκε στο παθητικό της εταιρείας από τον κ.Γιαννίκο, ήταν δυσβάσταχτο!
newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια: