2.8.10

Ο Νιόπλιας θέλει να κάνει ηγέτη τον Νίνη ...

Απώτερος στόχος του  Νίκου Νιόπλια για τον  νεαρό άσο του ΠΑΟ  είναι µέσα από τις καλές  εµφανίσεις να πειστούν  οι µεγάλοι σύλλογοι  που έχουν ενδαφερθεί,  να βάλουν πιο βαθιά  το χέρι στην τσέπη  ΡΕΠΟΡΤΑΖ: , Θανάσης Λιοντζόπουλος
Τις εµφανίσεις του... Ευρωπαίου Σωτήρη Νίνη περιµένει να δει και στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήµατος ο Νίκος Νιόπλιας, ενώ εξτρά κίνητρο αποτελεί το Τσάµπιονς Λιγκ.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού θα είναι ακόµη πιο αυστηρός µαζί του αυτή τη δεύτερη χρονιά συνεργασίας τους και ο λόγος είναι απλός: περιµένει...
πολλά από τον άλλοτε µικρό (ούτε 16 όταν έκανε το... µπαµ), που πλέον έχει κλείσει τα 20 του και έχει τις εµπειρίες και τις αγωνιστικές εικόνες να γίνει όχι µόνο βασικός – παίζοντας πίσω από τον Σισέ – αλλά και ηγέτης του ΠΑΟ.

Πέρυσι πέτυχε κάποια σηµαντικά γκολ στο θληµα µετά τον ερχοµό Νιόπλια, αλλά η εµφάνιση που δικαίωσε την υψηλή ρήτρα (10 εκατ. ευρώ για το εξωτερικό)

που έχει µπει στο συµβόλαιό του ουσιαστικά ήρθε σε ένα πολύ δύσκολο µατς: στη Ρώµη! Και στο ΟΑΚΑ µε τη Ρόµα είχε καλή απόδοση, όπως και για ένα ηµίχρονο πέρυσι ήταν καλός στη Μαδρίτη απέναντι στην Ατλέτικο.

Φέτος λοιπόν το τεχνικό επιτελείο θέλει να βλέπει συχνότερα εµφανίσεις υψηλού επιπέδου από τον 20χρονο χαφ και όχι µε το… σταγονόµετρο. Δηλαδή, σταθερά καλή απόδοση που θα του δώσει τη φανέλα του βασικού στο… σπίτι του και θα οδηγήσει τον ΠΑΟ σε νέους τίτλους. Ισως όµως µε αυτό τον τρόπο καταφέρει να πείσει τους συλλόγους που έχουν ενδιαφερθεί – από Ιταλία, Αγγλία, Γαλλία (προσφάτως η Λυών) και Ισπανία – να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, έχοντας πεισθεί ότι δεν πρόκειται απλώς για ταλέντο αλλά για έναν ποδοσφαιριστή που εξελίσσεται και µπορεί να ανταποκριθεί µε αξιώσεις σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο. Κριτήριο ασφαλώς θα αποτελέσουν και οι εµφανίσεις του φέτος στο Τσάµπιονς Λιγκ! Ιταλικά… µάτια θα τον δουν και στα φιλικά µε την Ιντερ (µεθαύριο ξηµερώµατα στο Τορόντο), όπως και στις 7 του µηνός µε τη Μίλαν (Ντιτρόιτ).

Το γεγονός ότι έχει συµπαίκτες ποδοσφαιριστές µε τις εµπειρίες και την αξία του (φίλου του) Τζιµπρίλ Σισέ, του Σί ντνεϊ Γκοβού, του Σεµπάστιαν Λέτο, του Κώστα Κατσουράνη, ακόµη και το ότι έχει να ανταγωνιστεί για τη θέση τον αρχηγό και πεισµατάρη Γιώργο Καραγκούνη, µόνο να τον ωφελήσουν µπορεί!

Αν δεν παίξει καλά και δεν δουλέψει σωστά, ο «Κάρα» θα τον… καταπιεί και θα ξανακαθήσει στον πάγκο. Αν δεν δίνει σωστά την µπάλα και δεν περάσει κάθετες πάσες (µαγικές, όπως αυτή στη Ρώµη) πριν προλάβει να τα «ακούσει» από τον προπονητή του, θα δεχτεί παρατηρήσεις από τον Τζιµπρίλ Σισέ, µε τον οποίο µπορεί να έχει καλές σχέσεις, αλλά δεν του χαρίζεται.

Ο Νίκος Νιόπλιας πάντως περιµένει πολύ περισσότερα από τον Νίνη, τόσο ως δηµιουργό όσο και ως εκτελεστή! Αλλωστε ο µικρός είναι σε ηλικία που µέσα στο γήπεδο πρέπει να σουτάρει, να τρέχει, να µαρκάρει, να κάνει τα πάντα! Ο τεχνικός περιµένει να δίνει πιο γρήγορα την µπάλα – µε τη µία όπως λέµε! Την τελευταία περίοδο πέτυχε 3 γκολ, όσα και στο ξεκίνηµά του (έπαιξε από τον Ιανουάριο του 2006 µέχρι τον Μάιο επί Μουνιόθ) και φυσικά, κάθε γκολ παραπάνω είναι «συν» για τον ΠΑΟ. Ο τοµέας στον οποίο ο Νίνης ήταν συντριπτικά βελτιωµένος πέρυσι είναι τα κλεψίµατα, όπου αντικατοπτρίζονται πλήρως η διάθεση και το πάθος του, όπως και η καλή φυσική του κατάσταση. Είχε 26 κλεψίµατα, τα διπλάσια από τις περιόδους 2008-09 και 2006-07.
NEA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: